Obavijesti

News

Komentari 36

Ubojstvu Kercher je prethodila žestoka svađa zbog stanarine

Ubojstvu Kercher je prethodila žestoka svađa zbog stanarine
7

Talijanski sud u obrazloženju presude Amandi Knox navodi da se s ubijenom cimericom posvađala oko novca. Kercher su zadane rane s najmanje dva noža

VIDEO

Postupak protiv Amerikanke Amande Knox i njezinog bivšeg dečka Raffaelea Sollecitoa za ubojstvo studentice Meredith Kercher ide dalje. Oni su svojedobno bili oslobođeni optužbi  za ubojstvo iz 2007., no presuda je poništena i vraćena nižem sudu. Podsjećamo, Knox je osuđena na 28,5 godina zatvora, a Sollecito na 25 godina.

U utorak je Žalbeni sud u Firenci objavio obrazloženje osuđujuće presude na 337 stranica, čime je otvoren put da slučaj ponovno ode na višu sudsku instancu. Potvrdi li se i tamo osuđujuća presuda, vjerojatno će biti pokrenut postupak izručenja Amande Knox Italiji, piše Huffington Post.

U obrazloženju, sud navodi da treći osuđeni u slučaju, Rudy Guede nije zločin počinio sam, nego da je više aktera pridonijelo ubojstvu Kercher. Ubojstvu je prethodila žestoka svađa. Kako sud navodi, Kercher i Knox su se sukobile oko stanarine za kuću u kojem su zajedno živjele. Svađa je počela mirno, no kasnije je eskalirala. 

Sud tvrdi da je na tijelu ubijene studentice pronađeno više ubodnih rana te da vjeruju da su je i Knox i Sollecito napali s najmanje dva noža, dok ju je Rudy Guede silovao i držao tijekom napada. Ipak, tvrde da je smrtonosni udarac nožem zadala upravo Amanda Knox. 

Dodaje se i kako nije nužno da su svi imali isti motiv, a i da motive ne treba tražiti u nekakvoj seksualnoj igrici koja je otišla po zlu s obzirom da se Kercher nikada nije upuštala u takve aktivnosti. Podsjećamo, tužiteljstvo je isprva tvrdilo da su troje optuženih i ubijena u nadrogiranom stanju imali seks učetvero.

Kercher je u golemoj lokvi krvi pronađena 2. studenog 2007. godine u stanu koji je dijelila s Amandom i ostalima u Perugiji. Vrat joj je bio prerezan, a bilo je očito i da ju je netko seksualno napastovao. To je, prema presudi u odvojenom postupku, učinio spomenuti Rudy Hermann Guede.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...