To je to što me zanima!

Učenici ispred zagrebačke škole pronašli zmiju: 'Prestrašili su se, mislili su da je poskok'

Ravnatelj Skloništa za nezbrinute životinje Damirom Skokom rekao je da pojava vodene zmije ribarice na zagrebačkim ulicama i nije neobična
Vidi originalni članak

Učenici Osnovne škole Trnjanska u srijedu oko 12.30, neugodno su se iznenadili kada su nedaleko ulaza u školu ugledali smeđe-sivu zmiju. Srećom, susret je prošao bez posljedica.

Ravnateljica je odmah pozvala djelatnike iz Skloništa za životinje Dumovec, koji su je nakon sat vremena uklonili te pojasnili da nije otrovna.

- Djeca su se prestrašila, mislili su da je poskok, no nasreću ispalo je da se radi o vodenoj zmiji ribarici, koja nije otrovna. To, naravno ni djeca ni mi nismo mogli znati, tako da smo do dolaska djelatnika Dumovca sve usmjeravali na drugi školski ula - ispričala je ravnateljica Nada Šimić za Dnevnik.hr.

- Bez obzira što nije bila otrovnica, osjećaj je vrlo neugodan, jer među djecom vrlo lako dođe do panike i neželjenih reakcija. U to vrijeme nije bilo puno učenika, a one koji su prolazili nisam puštala blizu. Nakon odlaska djelatnika Dumovca i naš domar je rekao kako nikada nije vidio ništa slično. Ta vrsta zmije 'samo' može ugristi - izjavila je ravnateljica.

Ravnatelj Skloništa za nezbrinute životinje Damirom Skokom rekao je da pojava vodene zmije ribarice na zagrebačkim ulicama i nije neobična.

- Ribarica živi u vodi i vjerojatno je stigla sa Save, gdje smo je na kraju i pustil. Ribarice se ne treba bojati, jer ona nije otrovna, no apeliramo na sve građane da nazovu broj Skloništa za nezbrinute životinje, nađu li se u sličnoj situaciji - kazao je Skoko.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • hvala bogu što sam ateist 07.10.2021.

    koji idiotizam i to od ustanove koja bi djecu trebala educirati o životinjskim vrstama koje žive u istom prirodnom okružju i s kojima se svakodnevno mogu susresti - vijest bi bila da je zmijica u trenutku kad je viđena bila prepoznata kao bezopasna vrsta smuka i bez ikakvih posljedica prenešena u za nju sigurnijji okoliš koji će joj u svakom smislu više odgovarati od školskog dvorišta,

  • Zlatna Vuga 07.10.2021.

    Nije ugodno vidjeti zmiju, pa ni miša ne volim vidjeti, ali djecu bi trebalo poučiti realnim stvarima i pripremiti ih što mogu očekivati. Npr. naučiti razlikovati zmije, po obliku glave se već može razlikovati otrovnica od neotrovnice. Kad bi djeca to znala, ne bi ih uhvatila panika već na sam pogled na zmiju. Al bitno da se bubaju neke gluposti što nikad u životu neće trebati.

  • peripatetoszagorac 06.10.2021.

    Nije mi jasno što je Beroš tamo radio?

Komentiraj...
Vidi sve komentare