To je to što me zanima!

Učenici u nekim školama neće pisati testove u online nastavi

Na nastavu na daljinu prelaze svi, od najmlađih učenika do maturanata. Učitelji, i razredne i predmetne nastave, ističu da su spremni. Uz praznike za Svi svete i vikende, učenici neće biti u kontaktu devet dana
Vidi originalni članak

Zbog porasta broja novooboljelih, od kojih četvrtina dolazi iz škola, idući tjedan, nakon jesenskih praznika u četvrtak i petak nastava će se održavati na daljinu. Uz praznike za Svi svete i vikende, učenici neće biti u kontaktu devet dana, piše N1.

- Ministar Fuchs se čuo sa svim čelnicima stožera i dogovoreno je da taj režim bude u cijeloj Hrvatskoj - izvijestio je premijer Andrej Plenković, dodavši da tako nema prevelikog intenziteta kontakata, a ne dovodi se u pitanje ni broj sati koje učenici imaju.

Na nastavu na daljinu prelaze svi, od najmlađih učenika do maturanata. Učitelji, i razredne i predmetne nastave, ističu da su spremni.

- Prije online nastave koja nam je idući tjedan, vježbat ćemo malo korištenje digitalnih platformi i postavljanje zadataka i spajanje na platforme - kaže Lara Branilović, učiteljica iz zagrebačke OŠ Središće.

Mario Jukić, voditelj teorijske nastave iz Elektrotehničke i prometne škole Osijek poručuje kako za sve učenike koji nemaju tu mogućnost daju svoja prijenosna računala i tablete.

Iako se epidemiološka situacija razlikuje od škole do škole, brojevi rastu.

- Momentalno od jutros nam je pet odjela u izolaciji, što u izolaciji, što u samoizolaciji. Imamo tri profesora koja su pozitivna - kaže Zrinka Capor, ravnateljica OŠ Marina Držića iz Dubrovnika.

U nekim školama ističu kako ta dva dana tijekom nastave na daljinu neće biti testova, a nastava će se održavati u realnom vremenu.

- Pisane provjere nećemo imati online, pisane provjere će pričekati na sljedeći datum kad će biti moguće i kada ćemo se međusobno u zbornici posložiti - komentirao je za Dnevnik HTV-a Damir Jelenski, ravnatelj Gimnazije Tituša Brezovačkog iz Zagreba.

Svi se nadaju da nastava na daljinu neće potrajati te da će se epidemiološka slika popraviti kako bi se vratili u učionice.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • adzd2508 28.10.2021.

    Što je sa studentima? Nagurani smo kao ribice u predavaone bez minimalnog razmaka od 1,5 metar.

Komentiraj...
Vidi sve komentare