Obavijesti

News

Komentari 1

Učenici u nekim školama neće pisati testove u online nastavi

Učenici u nekim školama neće pisati testove u online nastavi

Na nastavu na daljinu prelaze svi, od najmlađih učenika do maturanata. Učitelji, i razredne i predmetne nastave, ističu da su spremni. Uz praznike za Svi svete i vikende, učenici neće biti u kontaktu devet dana

VIDEO

Zbog porasta broja novooboljelih, od kojih četvrtina dolazi iz škola, idući tjedan, nakon jesenskih praznika u četvrtak i petak nastava će se održavati na daljinu. Uz praznike za Svi svete i vikende, učenici neće biti u kontaktu devet dana, piše N1.

- Ministar Fuchs se čuo sa svim čelnicima stožera i dogovoreno je da taj režim bude u cijeloj Hrvatskoj - izvijestio je premijer Andrej Plenković, dodavši da tako nema prevelikog intenziteta kontakata, a ne dovodi se u pitanje ni broj sati koje učenici imaju.

Na nastavu na daljinu prelaze svi, od najmlađih učenika do maturanata. Učitelji, i razredne i predmetne nastave, ističu da su spremni.

- Prije online nastave koja nam je idući tjedan, vježbat ćemo malo korištenje digitalnih platformi i postavljanje zadataka i spajanje na platforme - kaže Lara Branilović, učiteljica iz zagrebačke OŠ Središće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mario Jukić, voditelj teorijske nastave iz Elektrotehničke i prometne škole Osijek poručuje kako za sve učenike koji nemaju tu mogućnost daju svoja prijenosna računala i tablete.

Iako se epidemiološka situacija razlikuje od škole do škole, brojevi rastu.

- Momentalno od jutros nam je pet odjela u izolaciji, što u izolaciji, što u samoizolaciji. Imamo tri profesora koja su pozitivna - kaže Zrinka Capor, ravnateljica OŠ Marina Držića iz Dubrovnika.

U nekim školama ističu kako ta dva dana tijekom nastave na daljinu neće biti testova, a nastava će se održavati u realnom vremenu.

- Pisane provjere nećemo imati online, pisane provjere će pričekati na sljedeći datum kad će biti moguće i kada ćemo se međusobno u zbornici posložiti - komentirao je za Dnevnik HTV-a Damir Jelenski, ravnatelj Gimnazije Tituša Brezovačkog iz Zagreba.

Svi se nadaju da nastava na daljinu neće potrajati te da će se epidemiološka slika popraviti kako bi se vratili u učionice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...