To je to što me zanima!

Učenik (17) iz Požege napamet zna čak 1000 decimala broja e

Nastavnik matematike je uveo obilježavanje broja e te je učenike potaknuo da se natječu u pamćenju decimala. Rekord je držao učenik koji je naučio 517 decimala
Vidi originalni članak

Matej Čarapina (17), učenik trećeg razreda požeške Tehničke škole zna napamet tisuću decimala Eulerova broja koji je baza prirodnog logaritma, piše Večernji list.

Kaže kako mu je trebalo četiri dana da zapamti toliko decimala broja e. Nastavnik matematike Radoica Popović je uveo obilježavanje tog broja te je učenike potaknuo da se natječu u pamćenju decimala. Nastavnik priznaje da sam zna 20 decimala. Rekord je držao učenik koji je naučio 517 decimala, a sad ga je 'potukao' Matej. Matej kaže da je oduvijek volio pamtiti brojeve te kako je prije napamet učio registracije automobila. 

>>> Cijeli članak pročitajte u Večernjem listu

Idi na 24sata

Komentari 48

  • user_68632 23.02.2011.

    Druga slika je preeeedobra! Za jedno 20-ak godina će možda ovaj učenik biti na mjestu profesora, a sa druge strane neki drugi odlikaš. Slika je stvarno cool!

  • jagoda4 23.02.2011.

    dečko rastura, kakve veze ima biro s ičim? Ovo samo pokazuje koliko je pametan i uporan, a to otvara sva vrata! neće tražit posao s e brojem, ali vi ste ovako malo podosta primitivci koji mislite kako je to gubitak vremena, slažem se s likom koji reče da je to barem vježba mozga, a talentu da i ne pričam...pojedinci to ne shvaćaju jer to vjerojatno ne posjeduju (mozak jeli...) :D

  • ana023 23.02.2011.

    čekaj, zašto si ti to iša provjeravat?? haha, wikipedia je stvarno pouzdan izvor. haha.

Komentiraj...
Vidi sve komentare