To je to što me zanima!

Učinite dobro djelo: Vaše stare cipele mogu postati umjetnost

Umjetnica Dejana Kaludjerović, čija je jedna od instalacija na Annalu imena "Genocide" zahtijeva 300 pari korištenih cipela za njeno postavljanje
Vidi originalni članak

Ovogodišnji 59. Annale, najstarija hrvatska skupna likovna izložba suvremene umjetnosti koja se neprekidno održava od 1961 u Poreču nositi će  naziv "Da nam živi, živi rat" i bavi se temom ratova na prostoru Balkana i njihovih posljedica na živote ljudi koje se osjećaju još i danas.

Annale, se otvara 13. lipnja u porečkoj Istarskoj sabornici i trajati će do 15. rujna. No umjetnica Dejana Kaludjerović, čija je jedna od instalacija na Annalu imena "Genocide" zahtijeva 300 pari korištenih cipela za njeno postavljanje, sada je u velikim problemima. Naime, za manje od mjesec dana treba prikupiti cipele, a do sada se javila tek jedna osoba koja će donijeti ih nekoliko.

Poklanjanjem iznošenih cipela čini se i dobro djelo jer će, nakon zatvaranja izložbe, sve cipele predati se Crvenom križu. Ako želite da vaše cipele dobiju svoju ulogu u umjetničkoj instalaciji, možete ih donijeti ili poslati u Pučko otvoreno učilište Poreč, Narodni trg 1, ali prije toga najavite se na broj telefona 091 431 5959.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Tricastella 19.05.2019.

    Hm u Poreč? Kaj se ne bi moglo prikupljanje organizirati u Zagrebu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare