To je to što me zanima!

Udomili su je: Napuštena beba Zvjezdana dobila svoju obitelj

Djevojčicu ostavljenu ispred Doma zdravlja u Osijeku Centar za socijalnu skrb smjestio je u udomiteljsku obitelj iz okolice Osijeka. Dali su joj pravo ime
Vidi originalni članak

Tek rođena beba, koju su ostavili u platnenoj košari u zoru 9. srpnja ispred vrata Doma zdravlja u osječkom naselju Jug 2, izašla je iz bolnice i dobila svoj dom.

Udomila ju je obitelj iz okolice Osijeka koja ima dijete pa malena djevojčica, koju su tete u bolnici nazvale Zvjezdana, ima i društvo. Ovo je obradovalo Davora Stankovića i Ivicu Mihaljčuka koji su toga ljetnog jutra oko 6 sati našli uplakanu bebu.

- Bila je bucmasta, s velikim crnim očima - rekao je tada Mihaljčuk. Posljednjih je mjeseci dobro napredovala u bolnici pa su je u Centru za socijalnu skrb odlučili dati udomiteljskoj obitelji. Policija dosad nije uspjela pronaći majku koja ju je ostavila. Zato će Zvjezdana neko vrijeme biti u udomiteljskoj obitelji dok ne prođu zakonski rokovi potrebni da se biološkoj majci oduzme pravo. Zvjezdana je i dalje pod paskom patronažne službe. Redovito je obilazi patronažna sestra Zlatica Gverijeri.

- Malena odlično napreduje, ima šest kilograma. Mislim da se više ne zove Zvjezdana. To su joj tako samo tepale sestre u bolnici. Sad ima svoje pravo ime. Lijepa je i zdrava djevojčica - kaže sestra Gverijeri.

Svaki mjesec dostavlja i pomoć koju su joj osigurali u Domu zdravlja.

Idi na 24sata

Komentari 83

  • SanjaFoto 17.11.2013.

    Pa kakav čovjek moraš biti da tek rođenu bebu ostaviš samo tako vani, bespomoćnu....

  • tincek85 11.11.2013.

    Radila sam s napuštenom djecu,udomljenje i posvojenje su najljepši činovi,činovi ljubavi. Dragim udomiteljima želim svu sreću u životu i naravno maloj Zvjezdani!

  • ariani 11.11.2013.

    Ova vijest mi je ulijepšala ovaj tmuran i kišoviti dan, barem je nešto lijepo i pozitivno na ovim stranicama. Veliko Hvala, dobrim ljudima, koji su je pronašli i pomogli, veliko Hvala i udomiteljskoj obitelji. Malena bi trebala imati pravo ime Angela, da je i dalje čuvaju Anđeli kao i do sada. Sretno svima, a najviše ovome malenom Anđelu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare