To je to što me zanima!

Udruge: 'Stožer je nepravedan prema noćnim klubovima. Misle da smo mi krivi za zaražene'

Udruga Glas poduzetnika i Udruga noćnih klubova i barova smatraju da je besmisleno što noćni klubovi i barovi ne mogu raditi poslije ponoći, tvrde da je takva odluka Stožera civilne zaštite RH nepravedna prema njima
Vidi originalni članak

Noćni barovi i ugostiteljski objekti noćne vrste postali su i ostali glavni krivci te su platili i još uvijek plaćaju najveću cijenu pandemije covida-19, ocijenile su te udruge u nedjelju u priopćenju. 

Istaknuto je da sada u gotovo svim državama članicama Europske unije (EU) noćni klubovi rade u unutarnjim prostorima bez vremenskih ograničenja, uz poštivanje epidemioloških mjera.

- Stožer o tome ni ne razmišlja, valjda misleći da su noćni barovi i klubovi jedini krivi za nedovoljnu procijepljenost u Republici Hrvatskoj ili za porast broja zaraženih, koji je vidljiv u svim zemljama, bez obzira jesu li u tim zemljama klubovi otvoreni jedan ili šest mjeseci - stoji u priopćenju.

PRILIKA ZA PODUZETNIKE UGP članovima omogućuje posebne promo pakete, a dio prihoda donirat će se Banovini

Navedeno je da u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, te u ostalim državama, klubovi rade bez ograničenja u zatvorenim prostorima uz upotrebu covid-potvrda. Također, klubovi u nama susjednim zemljama već su pola godine otvoreni bez ograničenja, većini naših sugrađana te države su na pola sata vožnje, a za odlazak u noćni provod preko granice nisu potrebni ni testovi ni covid-potvrde.

Udruge smatraju kako bi, možda, takvo popuštanje i u Hrvatskoj potaknulo mlade da se cijepe. 

Zanemareno ustavno pravo na rad

Udruge su ustvrdile da se, zanemarujući ustavno pravo na rad, djelatnost noćnih barova i disco klubova proglašava marginalnom, a nekoliko stotina vlasnika noćnih klubova i njihove obitelji marginalcima.

- Ne preostaje ništa drugo nego ponuditi ugostiteljske objekte u otkup Stožeru i Vladi, kako bi s tim kapitalom mogli pokrenuti nove poslove nevezano za noćno ugostiteljstvo, jer uz sve postojeće mjere očuvanja radnih mjesta i naknade fiksnih troškova, noćni ugostitelji ne mogu izbjeći zatvaranja i stečaj brojnih poslovnih subjekata - istaknuto je.

ZASAD NEMA POTPORA UGP traži potpore u sportu: 'Kad su uspješni, političarima su puna usta, a inače ih nema...'

Smatraju i da svaki pojedinac mora preuzeti odgovornost za svoje zdravlje i zdravlje svoje obitelji. Jer, dodaje se, zabranom rada noćnih klubova i barova, kako bi se zaštitile osobe koje se ne žele cijepiti, Stožer dovodi u pitanje svrhu cijepljenja.

Uz napomenu da ne rade već 18 mjeseci, udruge pozivaju premijera Andreja Plenkovića da 'barem pola toga razdoblja, dakle devet mjeseci, proba preživjeti bez plaće'.

- Zanima me jedan dokaz da se korona budi i širi iza ponoći. Čudi nas kako ovo rješenje sa zatvaranjem pekara i klubova u ponoć nije kopirao ostatak svijeta i riješio problem epidemije - istaknuo je Domagoj Petričević iz Udruge noćnih klubova i barova..

Stožeru je poručio da odmah otvori noćne klubove i barove uz epidemiološke uvjete ili da preuzme odgovornost za propast cijele jedne industrije - industrije zabave.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • Selo_malo 20.09.2021.

    Ispada da su noćni klubovi vodeća grana gospodarstva u Hrvata

  • Usora1 19.09.2021.

    I bas se nasli ugrozeni, nocni klubovi i barovi. Nikakva steta da vam vrata ostanu zakljucana za stalno, jest da bi to pogodilo sandru-afriku, daru bubamaru i sl. al jbg. Koletaralna steta

  • Sokol ga nije volio 19.09.2021.

    A niste?

Komentiraj...
Vidi sve komentare