News

Komentari 6

UGP traži potpore u sportu: 'Kad su uspješni, političarima su puna usta, a inače ih nema...'

UGP traži potpore u sportu: 'Kad su uspješni, političarima su puna usta, a inače ih nema...'

Ističemo da su postojale najave o tome da će potpore za zatvorene klubove i teretane ići preko Ministarstva turizma i sporta, no još uvijek nismo dobili službenu obavijest, kažu iz UGP-a

Mnogi fitness centri i sportski klubovi djeluju kao neprofitne organizacije bez prijavljene gospodarske djelatnosti, a takvi su mjerama donesenima 27. studenog ostali bez dvorana za korištenje ili im je zabranjen rad. 

Ipak, usprkos tomu, nadležna ministarstva nisu donijela nikakve odluke u potporama za navedene, a zbog toga je Vladi apelirala udruga Glas poduzetnika da donesu plan sufinanciranja te osiguraju opstanak hrvatskog sporta u što kraćem roku.

- Kada naši sportaši bilježe sjajne rezultate, političarima su puna usta ponosa na njih, no kada treba nešto konkretno napraviti za sport i mlade sportaše, nigdje ih nema - započeli su iz Glasa poduzetnika pa se dotaknuli potpora:

- Ističemo da su postojale najave o tome da će potpore za zatvorene klubove i teretane ići preko Ministarstva turizma i sporta, no još uvijek nismo dobili službenu obavijest. Također, aplikacija Državnog ureda za sport je spremna i potrebno ju je samo aktivirati. Fitness centri, sportski klubovi i teretane nalaze se u nezavidnoj situaciji i čekaju gotovo mjesec dana na donošenje bilo kakve odluke o potporama. Potrebno je čim prije donijeti plan za sufinanciranje jer će u suprotnom mnogi treneri dobiti otkaze. Nadalje, sportski klubovi i teretane morat će zatvoriti svoja vrata - kažu iz UGP-a.

Smatraju kako je sport jedan od naših najboljih promotora te da je ključno da se nastavi ulagati u njega:

- Uzmimo primjer naših rukometašica koje su jučer osvojile prvu brončanu medalju nakon dugog niza godina. Prvi koji su čestitali bili su upravo političari koji ni na koji način nisu pridonijeli njihovom uspjehu. Donošenjem mjera bez plana sufinanciranja uništavaju budućnost sporta u Hrvatskoj, a smatram da svi znamo koliko je sport važan za Hrvatsku - rekla je Ivana Ožegović, koordinatorica Odbora za sport udruge Glas poduzetnika.

Najčitaniji članci