To je to što me zanima!

Udrugu Glas poduzetnika kaznili sa 30.000 kuna zbog prosvjeda

Udruga Glas poduzetnika dobila je dvije prekršajne prijave zbog prosvjeda koji se prošle srijede održao na Trgu bana Jelačića u Zagrebu protiv mjera Vlade i Stožera
Vidi originalni članak

Udruga je kažnjena s 20.000 kuna, a Hrvoje Bujas kao predsjednik udruge s 10.000 kuna. U prekršajnom nalogu stoji da su krivi jer nisu osigurali propisane mjere fizičkog distanciranja ni provođenje mjere nošenja zaštitnih maski te zato što se nisu pridržavali odluke koja zabranjuje više od 25 ljudi na istom mjestu.

PODUZETNICI NEZADOVOLJNI MJERAMA Tisuće prosvjednika se okupilo, tražili ostavku ministra Ćorića

Izvršni direktor UGP-a Dražen Oreščanin rekao je Indexu da će se žaliti na tu odluku.

 - Negdje može biti više od 25 ljudi, a negdje ne može. U zapisniku piše da smo preko megafona upozoravali ljude da se drže mjera, ali smo dobili kaznu od 20.000 kn za udrugu i 10.000 kn za Hrvoja Bujasa kao odgovornu osobu iako on nije ni bio na prosvjedu. Ima toliko presedana i sa sprovodom, i s okupljanjima mladih kod studentskog doma, i s okupljanjem kod katedrale, dok smo mi za legalno okupljanje dobili kaznu i to smatramo izuzetkom i represivnim svjesnim postupanjem prema nama i žalit ćemo se - kazao  je Oreščanin.

Nije kazna, istaknuo je, koju si ne mogu priuštiti, ali im smetaju, problem su im dvostruki kriteriji, nepravednost i diskriminacija.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • 11.02.2021.

    ja bi h sve popisao da vidim koji su osobni razlozi pa da im se podupla kazna

  • najiram 10 11.02.2021.

    mala kazna...ako  z6namo  da  su  išli  u  prosjed  bez  dozvole...i  na  kraju  zašto  ne  promijenite  posao  i  počnete  raditi ono  što  se  trenutno  na  tržištu  traži  ...nitko  ne  traži  kavu osim  hoštaplera  iz  državnih  birokratskih  tijela...

  • Opsjena 11.02.2021.

    eto kad nisu znali obilježiti polja i razdvojiti ih izolir trakama raznoraznih boja. a ovo o 25 osoba vani je izlišno komentirati /vidi pogreb/.

Komentiraj...
Vidi sve komentare