News

Komentari 48

Udrugu Glas poduzetnika kaznili sa 30.000 kuna zbog prosvjeda

Udrugu Glas poduzetnika kaznili sa 30.000 kuna zbog prosvjeda

Udruga Glas poduzetnika dobila je dvije prekršajne prijave zbog prosvjeda koji se prošle srijede održao na Trgu bana Jelačića u Zagrebu protiv mjera Vlade i Stožera

Udruga je kažnjena s 20.000 kuna, a Hrvoje Bujas kao predsjednik udruge s 10.000 kuna. U prekršajnom nalogu stoji da su krivi jer nisu osigurali propisane mjere fizičkog distanciranja ni provođenje mjere nošenja zaštitnih maski te zato što se nisu pridržavali odluke koja zabranjuje više od 25 ljudi na istom mjestu.

Izvršni direktor UGP-a Dražen Oreščanin rekao je Indexu da će se žaliti na tu odluku.

 - Negdje može biti više od 25 ljudi, a negdje ne može. U zapisniku piše da smo preko megafona upozoravali ljude da se drže mjera, ali smo dobili kaznu od 20.000 kn za udrugu i 10.000 kn za Hrvoja Bujasa kao odgovornu osobu iako on nije ni bio na prosvjedu. Ima toliko presedana i sa sprovodom, i s okupljanjima mladih kod studentskog doma, i s okupljanjem kod katedrale, dok smo mi za legalno okupljanje dobili kaznu i to smatramo izuzetkom i represivnim svjesnim postupanjem prema nama i žalit ćemo se - kazao  je Oreščanin.

Nije kazna, istaknuo je, koju si ne mogu priuštiti, ali im smetaju, problem su im dvostruki kriteriji, nepravednost i diskriminacija.

Najčitaniji članci