To je to što me zanima!

Ugradnja brojila s električnim očitanjem košta 3,5 mlrd. kuna

Brojila s daljinskim očitanjem omogućit će mjesečno plaćanje električne energije točno onoliko koliko je i potrošeno pa će akontacijsko plaćanje otići u povijest
Vidi originalni članak

U narednih 15 godina, najkasnije do početka listopada 2030. godine, HEP ima obavezu o svom trošku u 2,1 milijuna kućanstava, a ranije i svim poduzetnicima odnosno poslovnim potrošačima, ugraditi brojila za daljinsko očitanje potrošnje električne energije, što će ga koštati ukupno 3,5 milijardi kuna, piše Večernji list.

Brojila s daljinskim očitanjem omogućit će mjesečno plaćanje električne energije točno onoliko koliko je i potrošeno pa će akontacijsko plaćanje otići u povijest. 

Stupanjem na snagu novih Općih uvjeta za korištenje mreže i opskrbu električnom energijom 1. listopada ove godine, HEP-ODS dobio je rok da brojila za daljinsko očitanje ugradi o svom trošku u roku od pet godina za kupce s priključnom snagom većom od 20 kW, poduzetnicima s priključnom snagom do 20 kW u roku od 10 godina, a kućanstvima u roku 15 godina.

Prva daljinska brojila kućanstva će dobiti iduće godine, u kojoj HEP za tu namjeru planira potrošiti prvih sto milijuna kuna.

Pomoćnik direktora HP-ODS-a Ante Pavić kaže da je u EU cijena brojila za daljinsko očitanje između 100 i 600 eura, a on procjenjuje da će u Hrvatskoj koštati oko 200 eura.

 Novost je i da se više neće naplaćivati naknada od 10 kuna za mjesečno samoočitanje potrošene struje. 


Idi na 24sata

Komentari 13

  • varešak 07.10.2015.

    Domačinstvima za deset godina,znači krepaj magarče dok trava naraste.

  • krema007 07.10.2015.

    sa ovim ce moci i blokirati brojilo na daljinski neplatis mrak odmah

  • modna ikona 07.10.2015.

    Sada nas kradu,šta će tek bit s novim brojilima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare