To je to što me zanima!

Uhićeni i Hrvati: Objavili video zapljene čak 1400 kg kokaina

Kokain koji je putovao prema Europi zaplijenile su policije različitih zemalja u velikim akcijama krajem lipnja. Sada su objavljene i snimke akcija u kojima su pali i hrvatski državljani.
Vidi originalni članak

Gotovo tri tone kokaina zaplijenile su krajem lipnja agencije iz nekoliko država u Atlantiku, a na jednom od brodova koji je prevozio 1400 kilograma kokaina bili su i hrvatski državljani otprije poznati policiji. 

OPERACIJA "MAR AZUL" Uhićeni s 1400 kg kokaina na Azorima: Dvojica su iz Zadra?

Engleski NCA (National Crime Agency) sudjelovao je u akcijama, a kako navode, na brodu SY Oggy koji je putovao s Kariba prema Velikoj Britaniji našli su drogu koja je bila skrivena u trupu. Upravo na tom brodu su bili Hrvati. 

Kako prenosi Slobodna Dalmacija, uhićeni Hrvati su Zadranin (33) i Bibinjac (42) koji su na jedrilici bili s Britancem i Nizozemcem. Oni su, navodi se, policiji poznati od ranije po kaznenim djelima povezanim s drogom. 

Operacija kodnog imena ''Mar Azul'' provedena je u suradnji s policijom, ratnom mornaricom i ratnim zrakoplovstvom. Brtianski NCA navodi kako je ulična vrijednost droge koju su zaplijenili u stotinama milijuna funti. 

Inače, osim broda SY Oggi, policija je zaustavila i brod SY Pepper koji je putovao iz Južne Amerike sa 1850 kilograma kokaina, a na njemu su uhitili troje ljudi. 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • purgerica prva 03.07.2018.

    Je, je, Hrvati! Kak i ovaj kaj ste ga nazvali "eskobarom"! Taj je praf za praf pravi hrvat! Svatko ima hrvatsku putovnicu!

  • jožek2 03.07.2018.

    I proslavili i ovi ime zadra u svijetu droge i kriminala.

  • sadilinikada 03.07.2018.

    Sigurno netko od tajkuna dok se ne objavljuju podaci

Komentiraj...
Vidi sve komentare