To je to što me zanima!

Uhićenja u Tuzli zbog korupcije u Rudniku soli, traju pretresi

Među uhićenima su lider Socijaldemokrata Enver Bijedić, bivši i sadašnji direktori Rudnika soli, te privatni poduzetnici iz Gračanice koji su dobili posao od pet milijuna KM
Vidi originalni članak

U tijeku je velika akcija SIPA-e na području Tuzlanskog kantona odnosno Tuzle i Gračanice, a kako Avaz neslužbeno doznaje među osumnjičenima su državni zastupnik i lider Socijaldemokrata Enver Bijedić i još pet ljudi. Terete se za zlouporabu položaja i više kaznenih korupcijskih djela. 

Tužiteljstvo osumnjičene tereti za sklapanje štetnih ugovora u Rudniku soli Tuzla koji je u vlasništvu Tuzlanskog kantona s privatnom firmom Minning i Drilling iz Gračanice.

Jedan od ugovora veći je od pet milijuna KM. Pretresi traju na šest lokacija. Svi su pod nadzorom SIPA-e i uskoro će biti uhićeni.

Osim Bijedića, osumnjičeni su i Aziz Čačković, direktor rudnika i član SD-a, te bivši direktor Rudnika soli Tuzla – Amir Sušić i  predsjednik Nadzornog odbora Amir Tursunović. Očekuje se i uhićenje privatnih poduzetnika Dženana i Atifa Mujkića iz tvrtke Mining & Drilling iz Gračanice, koji su i dobili ovaj višemilijunski posao.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 19.02.2021.

    Bakire, toliko uhapšenih, i tebi se primiče.

  • Dr.LOVE 18.02.2021.

    Gdje god se vrte veći novci tu ćeš naći i utjecaj politike, korupciju, nečasne radnje. Novac u ljudima pokreće mnoge slabe osobine,  mnogi su prodane duše, sve za novac !  Bez obzira na naciju, vjeru,  političku pripadnost,  svi su samo ljudski kada je novac u pitanju !   Naše društvo bi trebalo novo uređenje i ograničenja kada su u pitanju ovakvi i slični poslovi. Strogi zakoni i moralna pravila gdje svima koji imaju prste u pekmezu oduzeti svu imovinu  i u zatvor.  Treba pokazati i dokazati svima u društvu da se ne isplati krasti !  Poslije svima bude bolje !   ... O čemu ja to pričam ?  Možda o utopiji ili je to stvarno i moguće postići ? 

Komentiraj...
Vidi sve komentare