To je to što me zanima!

Uhićeno petero Australaca koji su se htjeli pridružiti ISIL-u

Petero australskih državljana, za koje se sumnja da su se htjeli brodom pridužiti terorističkoj organizaciji Islamske države u Siriji, optuženi su za terorističko djelovanje
Vidi originalni članak

Petero australskih državljana, za koje se sumnja da su se htjeli brodom pridužiti terorističkoj organizaciji Islamske države u Siriji, optuženi su za terorističko djelovanje, objavila je u nedjelju australska policija.

Petero muškaraca iz Melbournea, starih između 21 i 31 godinu, uhićeni su u utorak dok su kroz Australiju prevozili brod duljine sedam metara. 

Optuženi su za pripremanje upada u stranu zemlju i sudjelovanje u neprijateljskim aktivnostima, rekla je australska federalna policija.

Prema policiji maksimalna kazna za ovaj čin je doživotni zatvor.

"Muškarci će ostati u pritvoru i trebali bi se pojaviti pred sudom u ponedjeljak", stoji u priopćenju policije.

Ovo je prvi put da simpatizeri terorista pokušavaju plovilom napustiti Australiju, smatraju službenici. Policija ih je tjednima držala pod istragom, a ured za imigracije otkazao je njihove putovnice.

Jedan od uhićenih je radikalni propovjednik uhićen 2014. na filipinskom otoku Cebuu i deportiran u Australiju, izvještavaju lokalni mediji, dok je drugi uhićen i deportiran prije dvije godine zbog navodnog posjedovanja terorističke literature. 

 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Thunderdome 21.05.2016.

    Meni je ovo super..Jos da hocemo malo cesce citati ovakvu pozitivnu literaturu vezanu za ove retardirane debile..

  • Nisan te tila 16.05.2016.

    Šta je tim dečkićima u glavi?!

  • itismeon24 16.05.2016.

    Došli us gladni,goli i bosi kao i mnogi drugi ekonomski migranti,Australia im je omugućila,rad,red i ravnopravnost a oni žele naprviti ono od čega su pobjegli,gdje je tu logika???

Komentiraj...
Vidi sve komentare