To je to što me zanima!

"Simpatični mladić" iz Gane je banku oštetio za 2 mlrd. dolara

Policija je uhitila Kweku Adobolija (31) koji šest godina radi u UBS-u. Navodno je zabrljao na transakciji švicarskih franaka nakon što im je snižena vrijednost
Vidi originalni članak

Londonska policija uhitila je Kweku Adobolija (31) kojeg sumnjiče da je švicarsku banku UBS oštetio za dvije milijarde dolara. 

Direktor banke izvijestio je u četvrtak da su zbog nedozvoljene trgovine jednog od svojih trgovaca izgubili, prema prvim procjenama, oko dvije milijarde dolara. Adobolija su uhitili već u 3.30 sati u noći na petak. 

Kako javlja BBC, Adoboli se zapravo sam prijavio svojim nadređenima koji su zatim zvali policiju i ured za kontrolu financijskog poslovanja. BBC piše da je UBS želio da se čini da su sami otkrili nedozvoljeno poslovanje kako se ne bi posumnjalo u njihov sigurnosni sustav i sposobnost nadzora nad rizikom koji njihovi zaposlenici preuzimaju.

Adoboli, porijeklom iz Gane, zaposlenik je banke već pet godina, a u londonskoj podružnici radio je na burzi vrijednosnica. Svi koji ga poznaju kažu kako je inteligentan i pristojan mladić te su začuđeni viješću. WSJ piše kako je mladić za UBS banku počeo raditi odmah nakon fakulteta

Banka nije otkrila detalje nedozvoljenog poslovanja, no navodno se radi o transakciji švicarskih franaka koja je krenula po zlu nakon što je švicarska narodna banka intervenirala kako bi spustila vrijednost svoje valute. 

UBS je pokrenula istragu, a tvrde da njihovi klijenti nisu ugroženi gubitkom, javlja Sky News.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • zagrebcan 17.09.2011.

    Jako mi je simpatica Ima li netko njegov broj da s njime malo popricam.OVI KOJI sastavljaju take vijesti stvarno su mi simpaticni.ZAMOLIO BI IH DA DODJU U MARBELLU DA IM JA POKAZEM MALO LUDE KOJI SU MALO VISE SIMPATICNI ON JE MALA BEBICA ZA OVE IZ MARBELLE.

  • Mayhem29 16.09.2011.

    Kada banka tebe zajebe onda niskom ništa,ustvari uzmu ti sve,a kada ti banku zajebeš onda dobiješ 40 godina robije....Krasno,nije onaj Hitler bio baš tolika budala............

  • veve 16.09.2011.

    hahah...baš je simpatični ..i baš je simpatično odštetio banku , ...kao da živi u Rvackoj...

Komentiraj...
Vidi sve komentare