To je to što me zanima!

Uhitit će Musharrafa jer je sudjelovao u atentatu Bhutto

Vlasti vjeruju kako je bivši pakistanski predsjednik Pervez Musharraf sudjelovao u ubojstvu političke rivalke Benazir Bhutto. Musharraf se ne planira vratiti u Pakistan
Vidi originalni članak

Pakistanski sud izdao je u subotu nalog za uhićenje, bez mogućnosti jamčevine, bivšeg predsjednika Perveza Musharrafa zbog ubojstva političke suparnice Benazir Bhutto 2007. godine.

- Riječ je o velikoj uroti bivšeg predsjednika, dva policajca i terorista - rekao je tužitelj Chaudhry Zulfiqar Alisaid. U prosincu je policija uhitila dvojicu kolega, Saud Aziz i Khurram Shahzad.

- Zajedničkom istragom otkrili smo da je Musharraf bio uključen u atentat i da je jednako odgovoran - dodao je tužitelj Chaudhry Zulfiqar Alisaid, piše The Sun

Vjeruju kako je sudjelovao u atentatu prije izbora. Sud je naložio Pervezu da se pojavi na sudu 19. veljače, ali njegov glasnogovornik je rekao kako ne dolazi u obzir da se vraća iz Londona gdje je emigrirao. Dodao je kako je nalog 'smiješan' jer ne može bivši predsjednik odgovarati za slabu sigurnost u zemlji.

- Njegov povratak u Pakistan bit će jedino političke prirode - dodao je glasnogovornik. Musharraf je bio predsjednik za vrijeme atentata. Bhutto je bila predsjednica Vlade u dva navrata u 90-im godinama prošlog stoljeća. Ubijena je 27. prosinca 2007. u Ravalpindiju iz vatrenog oružja nakon govora uoči izbora 2008. godine. Njezin suprug Asif Ali Zardari sada je predsjednik Pakistana.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • istina1 12.02.2011.

    perverzni mufšaraf

Komentiraj...
Vidi sve komentare