To je to što me zanima!

'Uhljebljenih 12' danas ulaze u EU parlament kao promatrači

Hrvatski predstavnici će već u utorak sudjelovati u radu parlamentarnih odbora i komisija. Prvi će im zadatak biti fotografiranje za njihove parlamentarne iskaznice
Vidi originalni članak

U Europski parlament u utorak će službeno prvi put ući i hrvatski predstavnici. Njih sedmero je iz vladajuće većine dok ih je pet iz oporbe. Oni će već danas sudjelovati u radu parlamentarnih odbora i komisija. Prvi će im zadatak biti fotografiranje za parlamentarne iskaznice. Tijekom prijepodneva preuzet će i ključeve radnih soba, javlja HRT

Punopravnim će članovima Europskog parlamenta hrvatski predstavnici postati tek nakon što svih 27 članica ratificira Pristupni ugovor. Hrvatskim zastupnicima ostaje postojeća saborska plaća i dnevnice od oko 300 eura, a vratit će im i novac za putne troškove. Naši promatrači nemaju pravo glasa ni raspravljanja na plenarnim sjednicama. No, ukoliko uđu u neki odbor, moći će sudjelovati u raspravama. 

U Europski parlament otišli su: Boro Grubišić, Ingrid Antičević Marinović, Biljana Borzan, Romana Jerković, Tonino Picula, Tanja Vrbat, Milorad Pupovac, Frano Matušić, Nikola Vuljanić, Jozo Radoš, Andrej Plenković i Davor Božinović.

Idi na 24sata

Komentari 119

  • kemo 10.04.2012.

    Jesu li to minusi koliko ljudi ostaje bez posla svaki dan?

  • MayStar 10.04.2012.

    Mogu se samo nadati da će naši političari potpuno upropastiti taj parlament svojim ulaskom, pošto je to jedino što im odlično ide.

  • kemo 10.04.2012.

    Zašto ta gospoda ne volontira?

Komentiraj...
Vidi sve komentare