To je to što me zanima!

'Uhvati me ako možeš': Pulu oduševile vratolomije na vodi

U sportskoj manifestaciji u uvali Školjić na Kamenjaku u Premanturi sudjelovalo je 80-ak natjecatelja iz Europe koje je tijekom četiri dana pratilo oko 1000 gledatelja
Vidi originalni članak

Ekstremni sportovi na moru i kopnu zavladali su uvalom Školjić na Kamenjaku u Premanturi u sklopu sportske manifestacije 'Catch me if you can' (Uhvati me ako možeš)

U organizaciji premanturske Udruge 'Bura' čak 80-ak natjecatelja iz cijele Europe te oko 1000 gledatelja okupilo se u četiri dana trajanja manifestacije.

'Kamenjak idealno mjesto za ekstremne sportove'

- Natjecali su se u windsurfingu, kiteboardingu i skateboardu. Natjecanja u windsurfingu obuhvaćaju obični i freestyle windsurfing, techno 293 disciplinu koja se prvi put održava u Hrvatskoj, te kitesurfing. Iako je vjetar bio slab natjecanja su ipak održana i svi su zadovoljni - kazala je Lenka Milivojević Ivanovski iz Udruge 'Bura' koja uz Andreu Praznik i volontera Marka Karlovčeca smatra da je Kamenjak idealno mjesto za ekstremne sportove.

- Za disciplinu techno 293 trebaju velika jedra i za to nije potreban jak vjetar. U freestyleu su manja jedra i treba zato jači vjetar da natjecatelji mogu izvoditi razne trikove. Kite imaju dasku i u rukama drže zmaja zakačenog špagama pa je potreban dobar vjetar da ih povuče -  objasnio je trojac. 

Najmlađi surfer, Jan iz Slovenije, ima samo 10 godina

Najmlađi surfer, Jan Malej iz Slovenije, ima samo 10 godina i oduševljen je Premanturom i morem. On je pak svojim slobodnim stilom i spretnošću oduševio publiku i ostale natjecatelje kojih je bilo svih uzrasta.

- Bavim se surfanjem od svoje sedme godine i uživam u tome. Malo mi je teško bilo ući u vodu zbog promjene pozicije ulaska u vodu ali se odlično zabavljam i volim ovakva sportska natjecanja - rekao je Jan. 

Osim iz Hrvatske, natjecatelji su stigli iz Slovenije, Italije, Austrije, Belgije, Rusije i Nizozemske. 

- Puno nam je pomogla  Javna ustanova Kamenjak koja je uz Općinu i TZ Medulina prepoznala potencijal manifestacije za koju se nadam da će postati tradicionalna - rekla je Lenka Milivojević Ivanovski.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Žrtva Tuđmanizma 06.11.2013.

    Tužno što više surfera ima u Ljubljani u jednoj ulici nego u Puli

  • marijaterezija2 03.11.2013.

    Gledala sam na TV-u odličan sport za hrabre.

  • POTPEC 02.11.2013.

    sad če ministar turizma odmah objaviti da smo produžili sezonu za deset dana i zaradili još 5 % više.

Komentiraj...
Vidi sve komentare