Obavijesti

News

Komentari 15

'Uhvati me ako možeš': Pulu oduševile vratolomije na vodi

'Uhvati me ako možeš': Pulu oduševile vratolomije na vodi
9

U sportskoj manifestaciji u uvali Školjić na Kamenjaku u Premanturi sudjelovalo je 80-ak natjecatelja iz Europe koje je tijekom četiri dana pratilo oko 1000 gledatelja

VIDEO

Ekstremni sportovi na moru i kopnu zavladali su uvalom Školjić na Kamenjaku u Premanturi u sklopu sportske manifestacije 'Catch me if you can' (Uhvati me ako možeš)

U organizaciji premanturske Udruge 'Bura' čak 80-ak natjecatelja iz cijele Europe te oko 1000 gledatelja okupilo se u četiri dana trajanja manifestacije.

'Kamenjak idealno mjesto za ekstremne sportove'

- Natjecali su se u windsurfingu, kiteboardingu i skateboardu. Natjecanja u windsurfingu obuhvaćaju obični i freestyle windsurfing, techno 293 disciplinu koja se prvi put održava u Hrvatskoj, te kitesurfing. Iako je vjetar bio slab natjecanja su ipak održana i svi su zadovoljni - kazala je Lenka Milivojević Ivanovski iz Udruge 'Bura' koja uz Andreu Praznik i volontera Marka Karlovčeca smatra da je Kamenjak idealno mjesto za ekstremne sportove.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Za disciplinu techno 293 trebaju velika jedra i za to nije potreban jak vjetar. U freestyleu su manja jedra i treba zato jači vjetar da natjecatelji mogu izvoditi razne trikove. Kite imaju dasku i u rukama drže zmaja zakačenog špagama pa je potreban dobar vjetar da ih povuče -  objasnio je trojac. 

Najmlađi surfer, Jan iz Slovenije, ima samo 10 godina

Najmlađi surfer, Jan Malej iz Slovenije, ima samo 10 godina i oduševljen je Premanturom i morem. On je pak svojim slobodnim stilom i spretnošću oduševio publiku i ostale natjecatelje kojih je bilo svih uzrasta.

- Bavim se surfanjem od svoje sedme godine i uživam u tome. Malo mi je teško bilo ući u vodu zbog promjene pozicije ulaska u vodu ali se odlično zabavljam i volim ovakva sportska natjecanja - rekao je Jan. 

Osim iz Hrvatske, natjecatelji su stigli iz Slovenije, Italije, Austrije, Belgije, Rusije i Nizozemske. 

- Puno nam je pomogla  Javna ustanova Kamenjak koja je uz Općinu i TZ Medulina prepoznala potencijal manifestacije za koju se nadam da će postati tradicionalna - rekla je Lenka Milivojević Ivanovski.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a