To je to što me zanima!

Ukinuli presudu kirurgu zbog kojeg je Maškarin bez noge

Umirovljenom kirurgu Branku Popoviću Županijski sud u Rijeci ukinuo je uvjetnu kaznu zatvora od osam mjeseci i vratio slučaj Maškarin na ponovno suđenje
Vidi originalni članak

Županijski sud u Rijeci ukinuo je presudu umirovljenom kirurgu Branku Popoviću kojega je riječki Općinski sud u rujnu lani zbog nesavjesnog liječenja Miroslava Maškarina nepravomoćno osudio na uvjetnu kaznu od osam mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine. Slučaj je vraćen na ponovno suđenje na Općinski sud na kojem još uvijek traje i drugi postupak u slučaju Maškarin.

U toj parnici mladić i njegova obitelj od KBC Rijeka i države potražuju 13,7 milijuna kuna odbijajući od tuženih ponuđenu naknadu od 2,4 milijuna kuna u slučaju prihvaćanja sudske nagodbe. Kirurga Popovića Državno odvjetništvo bilo je optužilo za nesavjesno liječenje smatrajući da je za operacije crvuljka iz nehaja grubo prekršio pravila struke pri čemu je mladiću ozlijedio aortu, a što je za posljedicu imalo amputaciju noge mladog Rabljanina.

Teretili su ga i zbog pogrešno izabrane metode zahvata, no sud je utvrdio kirurgovu odgovornost u dijelu koji se odnosi samo na trenutak operacije u kojem je zamjenjujući uži instrument širim pod okomitim, a ne kutem od 45 stupnjeva, kako je pravilno, zarezao mladićevu aortu. Olakotnom okolnošću Popoviću je bila ocijenjena dugogodišnja karijera kirurga bez greške, a otegotnih okolnosti sud nije našao. Na presudu se žalio smatrajući da, ako se i dogodila greška, nije u opsegu i na način koji se može smatrati nesavjesnim liječenjem.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • tessa 10 13.12.2012.

    Da je u pitanju sin jednog od političara, presuda bi davno bila donesena!

  • gericamonika 13.12.2012.

    mislim da kad se i napravi greška u životu,poslu,di god,da ju je jako bitno priznati i time bar malo olakšati oštećenoj strani i pokazati ono ljudski u čovjeku da svi mi imamo svijest koja nam neće dati mira ako se ne pomirimo s tim da smo nešto loše učinili i nastojati da se to više ne ponovi..treba misliti i na druge kao i na sebe..

  • eminap 13.12.2012.

    savjest savjest jadan onaj ko je nema a i onaj ko se sretne sa onim ko je nema

Komentiraj...
Vidi sve komentare