To je to što me zanima!

Ukinuli su otvorene nominacije za izbor čelnika Hong Konga

Stalni komitet kineskog parlamenta presudio je da svi kandidati za čelnika izvršne vlasti moraju dobiti više od polovine glasova od specijalnog tijela za imenovanja
Vidi originalni članak

Kineski parlament u nedjelju je donio odluku protiv otvorenih nominacija za čelnika izvršne vlasti Hong Konga.

Stalni komitet kineskog parlamenta presudio je da svi kandidati za čelnika izvršne vlasti moraju dobiti više od polovine glasova od specijalnog tijela za imenovanja prije nego što se pojave pred glasačima. Honkonški demokratski aktivisti održali su masovne prosvjede zahtijevajući da kineski čelnici dopuste glasačima da sami izaberu vlastitog čelnika s otvorene liste kandidata, javlja Huffington Post.

Aktivisti su također osudili komitet za imenovanja kao sredstvo pritiska kineskih čelnika i najavljaju nove masovne prosvjede protiv donešene odluke.

- Pošto su dugoročni prosperitet i stabilnost Hong Konga, kao i suverenitet, sigurnost i razvojni interesi zemlje u pitanju, postoji potreba da se izbori održe na mudar i oprezan način – navodi Stalni komitet u svojoj odluci.


Idi na 24sata

Komentari 5

  • neodlucni 01.09.2014.

    mislijo sam dasu kinezi miroljubivi pa sam malo spijuniro,njihove novine,chatove,blogove,novine,probleme i politiku..opasni su pogotovo s tipkovnicom ;)

  • Jeeleenaayy 31.08.2014.

    Ne volim ovakve prosvjede, tu najbolja mjesta uvijek zauzme policija.

  • koza 31.08.2014.

    Hong Kong je kineski i oni će upravljati sa njime kako oni budu htjeli, jer oni su ipak treća svjetska sila i najmnogoljudnija zemlja na svijetu...Ja znam da se to bivšim vlasnicima ,Velikoj Britaniji,ne sviđa,ali koga briga za to.....A govnokracija u Kini ne pali....

Komentiraj...
Vidi sve komentare