To je to što me zanima!

Ukoliko radnici Uljanika danas ne dobiju plaće - ići će u štrajk

Brodogradilištu 3. maj je deblokiran račun, nakon što im je u petak tijekom dana blokiran, izvijestili su u utorak iz tog riječkog brodogradlišta koje posluje unutar Uljanik grupe
Vidi originalni članak

Društvo 3. maj Brodogradilište obavještava investicijsku javnost da poslovni računi društva nisu u blokadi, navodi se u kratkoj obavijesti brodogradilišta.

U međuvremenu, doznaje se da će se predstavnici Sindikata metalaca Hrvatske u 3. maju danas u Puli sastati s Upravom u sklopu postupka mirenja koji je započeo prošloga tjedna zbog neisplate plaća.

PLENKOVIĆ: "Uljaniku ćemo možda moći pomoći preko HBOR-a..."

Odgovarajući u petak na upit Zagrebačke burze, iz uprave tog brodogradilišta, uz obavijest da im je blokiran račun, poručili su i da će se programom restrukturiranja Uljanik brodogradilišta stvoriti pretpostavke za intenziviranje ukupnih poslovno proizvodnih aktivnosti Uljanik grupe, što uključuje i 3. maj.

- Činjenica je da je poslovanje 3. Maj Brodogradilišta otežano radi ukupne situacije te dijelom u svezi problematike Uljanik grupe, istaknuli su.

DO SRIJEDE Sindikati najavljuju štrajk ako se ne isplate plaće u Uljaniku

Ukoliko radnici Uljanika u utorak ne dobiju svoje plaće, slijedi štrajk. 

Razmatra se mogućnost da se novac za isplate plaća osigura preko Centra za restrukturiranje koji bi za isplatu plaća oko 4400 radnika trebao osigurati pozajmicu od stotinjak milijuna kuna. 

Više o rješenju bi se trebalo znati nakon sastanka nekoliko ministara koji će se održati u utorak, uoči isteka petodnevnog procesa mirenja. 

Idi na 24sata

Komentari 40

  • efteling 21.08.2018.

    Holandjani su zatvorili Fokker,fabriku putnickih aviona koji su bili vrlo moderni i Fokker je poslovao pozitivno.Zasto su to uradili?Zato sto su shvatili da ne mogu konkurirati Boingu i Erbusu..i pre nego sto su problemi dosli...zatvorili.Kakve to veze ima sa Uljanikom?Velike.jer prvenstveno J.Koreja,Kina i jos par zemalja proizvode brodove brzo,kvalitetno i jeftino.A imaju i snazan bankarski sektor koji ih finansira....Jer brod proizvesti zahteva kredit zbog vremena izgradnje i interes u medjuvremenu za kapitalk izgradnje je odlucujuci sto se konkurentnosti tice.i konkluzija Uljanik nije konkurentan i stalno ce proizvoditi gubitke.Ali....recimo drugi program...luksuzne jahte od 50,100 metara,vatrogasni brodici....vojni brogovi...mozda tu lezi sansa...Hocu reci problem je strukturalne prirode...velike konkurencije...i mali program proizvodnje...Uporedite samo J.Koreju koliko joj treba za odredjenu tonazu vremena izgraditi brod a onda i Uljanik,i to je problem koji se ne moze upumpavanjem novca resiti...

  • armada1987_1 21.08.2018.

    da smradovi iz pule nisu uzeli preko 500 mil kuna sa računa 3 maja, danas bi radnici 3 maja imali isplacene place, međutim oni su se poslužili 3 majem kao bankomatom. Odnjeli su pare, odnjeli su radnike, odnjeli su čak ormare za svlačionice. Uništili ste i sebe i 3 maj. Čestitam! a mi radnici koji nemamo za kruh, a pošteno smo dolazili svaki dan na posao, odradili svaki dan 8 sati (i prekovremeno) zauzvrat smo od vas dobili .i. , ali bitno da su menađeri sebi isplatili 2mil kuna bonusa, bitno da direktor Uljanika kupuje nove automobile i kupuje sebi vilu. Ova plaća nije problem, isplatit će se kad tad, a što dalje? brodova ima, materijala nema.

  • centarfor 21.08.2018.

    Ništa od plaće makar i štrajkali. Do kada mislite da netko treba osigurati plaču a svaki brod proizvodite s gubitcima od 5 do 10 milijuna dolara i to bez kazni za zakašnjenje dovršetka broda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare