Obavijesti

News

Komentari 23

"Uljaniku ćemo možda moći pomoći preko HBOR-a..."

"Uljaniku ćemo možda moći pomoći preko HBOR-a..."
2

Uljanik je privatna kompanija i uključeni smo u sve ono što se odnosi na plan restrukturiranja, na komunikaciju s Europskom komisijom, rekao je u nedjelju premijer Plenković

VIDEO

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković u nedjelju je u Barbanu komentirao tešku financijsku situaciju u Uljaniku, u kojemu radnici nisu još dobili plaću za srpanj, i rekao kako Vlada kontinuirano vodi dijalog s upravom kompanije.  

"Uljanik je privatna kompanija i uključeni smo u sve ono što se odnosi na plan restrukturiranja, na komunikaciju s Europskom komisijom. Vlada je u siječnju, vidim da to neki koji ovdje daju izjave ne znaju, dala jamstvo od 96 milijuna eura a upravo su ta sredstva omogućila funkcioniranje Uljanika od Nove godine do danas", istaknuo je Plenković dodavši kako je ključno da se pronađe kvalitetan dogovor sa strateškim partnerom.

Uljanik nema za plaće, duguju i za struju, a radnici strepe...
Uljanik nema za plaće, duguju i za struju, a radnici strepe...

Po njegovim riječima, u ovom trenutku su ministarstva gospodarstva i financija intenzivno uključeni u taj dijalog i vidjet će se hoće li biti moguće dati određena financijska sredstva preko Hrvatske banke za obnovu i razvitak kako bi se omogućio dovršetak narudžbi i daljnje funkcioniranje Uljanika kao brodogradilišta te svih kompanija u njegovu sastavu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bernardić: Krupni kapital želi zatvoriti Uljanik, Plenković "zadivljen" tom informacijom

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić ranije je pak u Barbanu prozvao Vladu da je odgovorna za stanje u Uljaniku ustvrdivši kako je "Vlada dvije godine prespavala probleme u Uljaniku, a suvlasnik je".

Uljanik je bez novca za plaće: 'Očekujemo skoru isplatu...'
Uljanik je bez novca za plaće: 'Očekujemo skoru isplatu...'

"Mogu to protumačiti samo tako da je tu u interesu krupni kapital koji žele zatvoriti Uljanik i prenamijeniti zemljiše, a to se treba spriječiti", poručio je Bernardić.

Komentirajući Bernardićevu izjavu premijer Plenković rekao je kako je "zadivljen tom informacijom".

"Jako sam sada zadivljen tom informacijom. Stvarno ne znam koji ekonomski problem nije pao u krilo moje Vlade. Neka malo pogleda sjednice Vlade, ne mora ići dalje, neka pogleda odluke oko 20. siječnja. Kad se malo informira može komentirati", poručio je premijer Andrej Plenković kojega, kako je rekao "ne brinu kritike koalicijskih partnera na račun porezne reforme", te dodao kako je riječ o prijedlogu zakona koji je tek u javnoj raspravi.

U brodogradilištu Uljanik izbio požar, policija istražuje uzrok
U brodogradilištu Uljanik izbio požar, policija istražuje uzrok

"U fokus je upao tek mali segment zakona o doprinosima, a reformu treba gledati u cijelosti", poručio je premijer. Rekao je kako je plan građane i gospodarstvo rasteretiti za šest milijarda kuna. Ustvrdio je kako proces donošenja i usvajanja propisa u Hrvatskoj ima određeni tijek - fazu koja se zove javno savjetovanje, kada dokument ide u javno savjetovanje kao prva inicijalna faza nakon rada stručnih skupina i prethodnih konzultacija na razini ministarstava i Vlade, a kroz javnu raspravu vidjet ćemo kakve su reakcije na pojedine zakonske prijedloge.

Plenković će ipak spašavati Uljanik, no za to mu treba IDS
Plenković će ipak spašavati Uljanik, no za to mu treba IDS

"Naša je vlada napravila jako puno na fiskalnoj konsolidaciji. Prva smo vlada koja je imala suficit države prošle godine", istaknuo je Plenković i dodao kako je cilj reforme daljnje rasterećenje te daljnje smanjenje javnoga duga. Na pitanje novinara da reakcije koalicijskih partnera upućuju da se ne slažu s prijedlogom, predsjednik Vlade odgovorio kako je "ljeto u punome jeku".

"Dobro je, ljeto je. Svi su živahni, svi skaču na prvi balon. Polako. Imamo vremena, usuglasit ćemo. To što su koalicijski partneri ne znači da misle isto kao mi. Imamo vremena da izbrusimo, usuglasimo tekstove. Ovo je rana faza", zaključio je Andrej Plenković. 

Premijer Plenković i ministar Cappelli zadovoljni turističkim rezultatiima

Ministar turizma Gari Cappelli u nedjelju je u Barbanu izrazio zadovoljstvo rezultatima ovogodišnje turističke sezone koja bilježi porast od pet posto dolazaka gostiju i noćenja u odnosu na prošlu godinu.

"Ako realno gledamo da smo povećali broj kapaciteta, da je prošle godine u ovo doba u obiteljskom smještaju bilo 85 tisuća registriranih gostiju dok ih je danas više od sto tisuća, s time smo zapravo rekli sve", rekao je ministar Cappelli dodavši kako su najave za posezonu jako dobre te kako će se sezona završiti onako kako se i predvidjelo, odnosno s porastom od pet do sedam posto.

Zadovoljstvo samim tijekom turističke sezone izrazio je i premijer Andrej Plenković koji je istaknuo kako će ovogodišnja sezona po brojevima i prihodima biti bolja nego ona rekordna prošle godine.

"Globalno gledajući možemo biti zadovoljni i s investicijama s obzirom da je ove godine u turizam investirano oko milijardu eura u odnosu na 840 milijuna eura iz 2017. To je dovelo do povećanja kvalitete usluga. Vjerujem da će Hrvatska gdje turizam čini skoro 20 posto BDP-a nastaviti ovim putem, i biti jedna od ključnim mediteranskih destinacija", zaključio je Plenković.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag