To je to što me zanima!

Ukraine Weapons Tracker: Ukrajinci udaraju po Rusima koristeći hrvatsko oružje

Ovaj MRL se može vidjeti kako ispaljuje jugoslavenske rakete M63 HE koje je napravio PRETIS Vogošća 1980-ih
Vidi originalni članak

Ukraine Weapons Tracker, račun na Twitteru koji pomno prati sve vrste naoružanja koji sa Zapada stižu na ukrajinsko bojište, objavio je da je hrvatski RAK-SA-12 128mm primijećen je u službi ukrajinske granične straže.

Radi se o  vučenom višecijevnom bacaču raketa.

Ovaj MRL se može vidjeti kako ispaljuje jugoslavenske rakete M63 HE koje je napravio PRETIS Vogošća 1980-ih. M63 ima domet od ~8,5 km i ima približno 2,5 kg HE punjenja.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • vilim1234 06.06.2023.

    ima li Putin rak ,sta kazu oni strucnjaci koji to vec odavno tvrde ,da je u terminalnoj fazi,trese mu se jos uvijek noga

  • Morricone 05.06.2023.

    Ovo je prilika u kojoj Hrvatska mora biti na pravoj strani, a to sigurno nije u raljama rusko-srpskog svijeta. Oni koji izjavljuju kako to nije naš rat izgleda kako iz povijesti nisu ništa naučili. U ovakvim, povijesno izazovnim vremenima nismo mi, a ni mnogi narodi u mogućnosti birati ili ne birati rat. Rat je izabrao nas, Europu, a moguće i svijet. Istina, najbolje bi bilo kada bi probleme sa svojim predsjednikom riješili građani Rusije. Sasvim je nakaradno tvrditi kako Putin ne smije izgubiti, čak da mora pobijediti. Imaju li ti veliki geopolitičari i geostratezi viziju što bi se dogodilo kad bi Rusija stvarno pobijedila i pokorila Ukrajinu?! Ukrajinski bi narod sigurno doživio teror nezapamćenih razmjera s ciljem zatiranja svakog nacionalnog osjećaja i njihovog pretvaranja u Ruse (ili pak, u najboljem slučaju, u „Maloruse“). Također bi to pobudilo i dodatne ruske aspiracije prema ostalim državama nekadašnjeg Sovjetskog Saveza. Vidimo kako velikoruski nacionalisti Kazahstan označavaju kao sljedeću metu, a Moldovi te Gruziji je zadnja nada Ukrajina. Iz povijesti nam je jasno da Carstvo koje se širi ne zna stati. Gdje bi bio kraj? Možda na Cipru, a možda u Lisabonu? Vjerojatnije je kako kraja ne bi ni bilo. Kraj je izgledan jedino oko agresor bude poražen i nakon toga prođe ono što su prošli Njemačka i Japan.

  • Žnaro 05.06.2023.

    Putinofili na aparatima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare