To je to što me zanima!

Ukrajina je naredila djelomičnu evakuaciju grada Kupjanska

Guverner Harkiva Oleh Sinjehubov rekao je da su ruske snage napale nekoliko naselja, među njima i Kupjansk, iz višecijevnih raketnih bacača
Vidi originalni članak

Ukrajina je u četvrtak naredila ranjivim osobama da se evakuiraju iz grada Kupjanska, na sjeveroistočnom bojištu, na kojemu ruske snage napreduju, priopćila je vojna administracija.

"Obvezna evakuacija obitelji s djecom i stanovnika smanjene pokretljivosti počela je u općini Kupjansku zbog toga što ruske snage neprestano bombardiraju teritorij", priopćila je vojna administracija Harkivske oblasti.

PRIJAVIO IH UČITELJ Djevojčicu u Rusiji poslali su u sirotište zbog antiratnog crteža, oca priveli i tukli na saslušanju

Guverner Harkiva Oleh Sinjehubov rekao je da su ruske snage napale nekoliko naselja, među njima i Kupjansk, iz višecijevnih raketnih bacača.

Kupjansk, stotinjak kilometara udaljen od Harkiva, imao je prije rata gotovo 30.000 stanovnika. Rusi su ga zauzeli u prvim danima ofenzive prije godinu dana. Ukrajinci su oslobodili grad u rujnu nakon munjevite protuofenzive.

NOVE MOLBE Kijev poziva Bruxelles da uvede jedanaesti paket sankcija Rusiji

No ruske snage, pojačane nakon mobilizacije stotina tisuća pričuvnika u Rusiji, prešle su u napad u tom sektoru, ulijevajući strah mnogim stanovnicima.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare