To je to što me zanima!

Ukrajina napala rusku vojnu zračnu bazu Morozovsk

Ukrajina je napala rusku vojnu zračnu bazu Morozovsk u regiji Rostovu, uništivši šest ruskih borbenih zrakoplova u zajedničkoj operaciji koju su proveli sigurnosna služba SBU i vojska, rekao je Reutersu u petak kijevski obavještajni izvor
Vidi originalni članak

Reuters nije mogao neovisno potvrditi tvrdnju. Izvor nije naveo kako je napad izveden, ali je rekao da je također oštećeno još osam ratnih zrakoplova. Ruska novinska agencija RIA citirala je ranije rusko ministarstvo obrane koje je priopćilo da je ruska protuzračna obrana tijekom noći srušila 53 ukrajinske bespilotne letjelice, od kojih većinu iznad regije Rostova.

Izvor je rekao da su zračnu bazu Morozovsk koristili ruski taktički bombarderi poput Suhoja Su-24 i Su-24M koje moskovske zračne snage koriste za ispaljivanje navođenih bombi na ukrajinsku vojsku i gradove na prvoj crti.

SUKOB Rusija tvrdi: Francuzi su nam rekli da su spremni pregovarati o Ukrajini. Francuska: Nismo

Izvor je operaciju opisao kao važnu.

Ukrajina je posljednjih tjedana značajno pojačala svoje napade bespilotnim letjelicama na ciljeve u Rusiji, fokusirajući se na rafinerije nafte u nastojanju da smanji ruski prihod od nafte.

NASTAVAK SANKCIJA Finska ponovo produljila odluku o zatvaranju granice s Rusijom

Visoki vladin dužnosnik rekao je Reutersu ranije ove godine da se Ukrajina nada proizvesti tisuće dalekometnih dronova 2024., što je dio prioritetnog obrambenog programa u ratu s Rusijom.

Budući da ne može brzo proizvesti projektile dugog dometa te ima ograničen pristup projektilima koje su izradili zapadni saveznici, Kijev se usredotočio na razvoj bespilotnih letjelica dugog dometa kako bi uzvratio udarac Rusiji, koja je koristila široki arsenal projektila i bespilotnih letjelica za bombardiranje Ukrajine.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Prekobicnjak 05.04.2024.

    samo naprijed    Z        

  • ptah 05.04.2024.

    bilo bi zanimljivo u našim medijima saznati o problemima koje ameri očekuju zbog sve tješnje suradnje u vojnoj tehnologiji rusa i iranaca. tamo zapadno već pišu da je ovaj presedan u enormnoj pomoći jednoj strani u sukobu problem s kojim će se zapad tek početi susretati, jer je zacrtao put. tamo vjeruju da više rus, iranac, ni bilo koji tko nije po ćefu 'zapada', neće slušati 'upute', već će fino surađivati sa svim zemljama koje zapad ne voli i muči, prodavati im oružje, a rus i kinez će se truditi da u un-u ne prođe ni jedna sankcija frendovima. ono što amer radi za izrael, štiti ga, dolazi. to je budućnost, zatvaranje u par blokova, još je možda ne vidite, ali pokušaji sprečavanja kineza da dođu do novih tehnologija jer je to prijetnja ameru, 800 vojnih baza diljem svijeta, vodi baš u tome, grupiranje i odvajanje blokova.

  • Sila Boga ne moli 05.04.2024.

    Samo naprijed Zelenski, bori se do poslijednjeg ukrajinca. U svakom slučaju, dobio rat ili izgubio, na kraju će ti biti svejedno, jer će ukrajinci u Ukrajini biti manjina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare