To je to što me zanima!

Ukrajina: Rusi su ubili načelnika Hostomela dok je dijelio humanitarnu pomoć ljudima

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Šef hostomelske zajednice Jurij Iljič Prilipko ubijen je dok je gladnima dijelio kruh, bolesnima lijekove i tješio ranjene. Za to vrijeme su ga okupatori ubili zajedno s njegovim suborcima, priopćili su
Vidi originalni članak

Bivši ukrajinski veleposlanik u Austriji, Olexander Scherba objavio je na Twitteru da je ubijen Jurij Prilipko, gradonačelnik Homstela. Naime, vijest o Prilipkovoj smrti je potvrđena, a gradonačelnik je ubijen u trenutku kada je donosio hranu civilima u gradu.

POGLEDJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Šef hostomelske zajednice Jurij Iljič Prilipko ubijen je dok je gladnima dijelio kruh, bolesnima lijekove i tješio ranjene. Za to vrijeme su ga okupatori ubili zajedno s njegovim suborcima - priopćilo je lokalno vijeće.

- Ljudi su ga čekali, vidjeli su nadu u njemu, vjerovali su u njega. Tako je on napravio svoj izbor. Umro je za zajednicu, umro je za Hostomel, umro je kao heroj. Vječna uspomena i naša zahvalnost - dodali su iz vijeća.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij u novom videoobraćanju kritizirao je zapadne zemlje jer ne reagiraju na najave iz Moskve o velikom napadu u ponedjeljak. Poslao je i oštru poruku ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

- Nećemo oprostiti strijeljanje nenaoružanih ljudi. Uništenje naše infrastrukture. Nećemo oprostiti. Stotine i stotine žrtava. Tisuće i tisuće patnje. Niti Bog neće oprostiti. Ne danas. Ne sutra. Nikad. I umjesto oprosta, bit će sudnji dan - rekao je u obraćanju Zelenskij.

>>Sve informacije o stanju u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Vlad 07.03.2022.

    Bolje bi bilo da Putin razgovara sa Macronovom ženom. Zna se tko je tamo gazda u kući :-)

  • Ljubav ❤ 07.03.2022.

    O Boze,strasno😢

Komentiraj...
Vidi sve komentare