To je to što me zanima!

Ukrajina: Ruski napredak je zaustavljen na nizu fronti

Ukrajinski predsjednik je priopćio da su pregovori s Rusijom veoma teški, no da pomalo napreduju. Također je izrazio nadu da će nadolazeći sastanci G7, NATO-a i Europske unije rezultirati dodatnom pomoći
Vidi originalni članak

Ukrajinske snage tvrde da na nizu fronti zadržavaju položaje u borbama s ruskom vojskom, gotovo mjesec dana nakon početka ruske invazije.

Glavni stožer ukrajinskih oružanih snaga u srijedu je priopćio kako je ruski napredak zaustavljen na nizu fronti, za primjer navevši Slovjansk u regiji Doneck na jugoistoku zemlje.

POSEBNA STUDIJSKA EMISIJA Ukrajinka u studiju 24sata: Ovo je humanitarna katastrofa, na ulicama gradova leže tijela...

Uspješno se brani i Mikolaiv na jugu, kao i Černihiv na sjeveroistoku, rekla je ukrajinska strana.

Što se tiče Mariupolja, obalnog grada na jugoistoku države koji je u blizini ruske granice i gdje tjednima traju žestoke borbe, ukrajinska vojska tvrdi da se brani od napada iz svih smjerova.

Te tvrdnje nisu neovisno potvrđene.

SAD TVRDI: 'Borbena moć Rusije u Ukrajini sve više opada zbog žrtava i velikih gubitaka oružja'

Rusko ministarstvo obrane objavilo je da su helikopteri Ka-52 uništili ukrajinsko skladište streljiva, ne navevši lokaciju.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rano u srijedu rekao je kako su pregovori s Rusijom 'veoma teški'.

- Veoma su teški, ponekad skandalozni, no napredujemo korak po korak- kazao je ukrajinski čelnik, dodajući da se pregovara svaki dan.

Izrazio je nadu da će nadolazeći sastanci na vrhu skupine G7, NATO-a i Europske unije rezultirati dodatnom pomoći i novim sankcijama protiv Rusije.

>>Uživo događanja iz Ukrajine pratite ovdje

Upozorio je pilote ruskih borbenih zrakoplova koji napadaju zemlju da će ih stići pravda.

- Odgovarat ćete, na ovaj ili onaj način- rekao je.

IMA POGINULIH Dronovima 'samoubojicama' Rusi napali Kijev, jedan srušili

Ukrajina tvrdi da je dosad oborila stotinu ruskih zrakoplova od početka invazije.

POGLEDAJTE EMISIJU:

 

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • xbeks 23.03.2022.

    Usporen ali napreduju.sad ce krenuti prema odesu

  • sitnozubi 23.03.2022.

    tjeraj bandu natrag al sa nogama naprijed:Slava Ukraini

  • Indijanac/prvi 23.03.2022.

    Eto onda još malo i pobjeda je tu...vjerujem vam ..... zašto onda pozivate NATO i amere da pomognu ?  Postavlja se pitanje... koji je bio učinak silnih pomoći u 7 god sa svih strana : :vojno,tehnički,dragovoljcima,instruktorima,novčano itd ? Kako je moguće uz vlastite snage i pomoć koja vam se pružila i to bezpogovorno odmah i mogu reći riskantnim metodama po vlastite građane.. da niste uspjeli u tome o čemu iznosite na dnevnoj bazi a pola istine fali min.Uz sve navedeno još bi i da mi svi skočimo u vatru sa svimo što imamo jer... jer što? Di je kraj gospodo i koji vam je cilj ? Da li je problem obući odjelo ko gospodin i izići pred EU parlament ili ? Jesmo li bar to zaslužili bar jednom? Pregovarati i držati govore može jel.. do besvjesti ... a narod neka se hm ... ...........:(

Komentiraj...
Vidi sve komentare