To je to što me zanima!

Ukrajinci tvrde: Rusi su pogodili projektilima nekoliko gradova

Poltava. Projektil je pogodio jedan od infrastrukturnih objekata tijekom noći", napisao je Dmitrij Lunin u online objavi
Vidi originalni članak

Ruske rakete pogodile su dva grada u središnjoj Ukrajini rano u subotu, oštetivši infrastrukturu i stambene zgrade, rekao je čelnik poltavske regije.

"Poltava. Projektil je pogodio jedan od infrastrukturnih objekata tijekom noći", napisao je Dmitrij Lunin u online objavi. "Kremenčuk. Mnogo napada na grad ujutro."

Lunin je kasnije rekao da su najmanje četiri projektila pogodile dva infrastrukturna objekta u Poltavi, dok su, prema preliminarnim informacijama, tri neprijateljska zrakoplova napala industrijska postrojenja u Kremenčuku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Grad Poltava je glavni grad regije Poltava, istočno od Kijeva, a Kremenčuk je jedan od većih gradova na tom području.

Nema trenutačnih informacija o mogućim žrtvama, rekao je Lunin. Reuters nije mogao odmah provjeriti izvješće.

Rusija poriče da cilja civile u ratu koji je ruski predsjednik Vladimir Putin pokrenuo 24. veljače, nazivajući najveći napad na neku europsku državu od Drugog svjetskog rata "posebnom vojnom operacijom".

'TEŠKE BITKE SU PRED NAMA' Zelenski: Rusi miniraju kuće, opremu, čak i tijela ubijenih

U regiji Dnjepar na jugozapadu Ukrajine projektili su pogodili infrastrukturni objekt, ranivši dvije osobe i nanijevši značajnu štetu, rekao je čelnik regije Valentin Rezničenko u online objavi. U gradu Krivij Rihu granatirana je benzinska postaja, što je izazvalo požar, dodao je.

>>Uživo događanja iz Ukrajine pratite ovdje

Idi na 24sata

Komentari 6

  • gvagec 02.04.2022.

    Metalna protiv tenkovska mina. Negdije oko 5,6 kg eksploziva. U koliko se ispod poklopca ne nalazi upaljač možeš ložiti vatru sa istom ili igrati košarku. To je zastarijeli tip mine koji ma sa strane još dodatnih upaljača ako bi se zakopala da se nemre tako lako demontirati. Ima još jedan priključak za upaljač sa donje strane ali mislim da nisu vrtali asfalt da bi ga postavili jer u tom slučaju isti moraju i učvrstiti za nešto da bi odradio svoje. Ovako bez veze poslagane čini mi se služe za propagandu i tko zna tko ih je postavil. Mislim da postoje modernije kojima se služe profesionalci evo o ovij čak i ja znam sve jer sam ih u ratu postavljal ................

Komentiraj...
Vidi sve komentare