To je to što me zanima!

Ukrajinski dužnosnik: Europske sankcije Rusiji još nisu dovoljne

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ukrajina nije zadovoljna ni ritmom isporuke oružja sa Zapada
Vidi originalni članak

Najnovije europske sankcije Rusiji, koje zabranjuju većinu uvoza nafte, "nisu dovoljne" i dosadašnji ritam sankcija je prespor, rekao je visoki dužnosnik ureda ukrajinskog predsjednika u govoru u Madridu u utorak.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video OBJAVILI PRIOPĆENJE Sberbank: Poslujemo normalno unatoč isključenju iz SWIFT-a

EU je na samitu u Bruxellesu u ponedjeljak dogovorio mjere koje će, po dužnosnicima, odmah prekinuti više od dvije trećine uvoza nafte iz Rusije te 90 posto do kraja godine.

"Ako mene pitate, rekao bih daleko presporo, daleko prekasno i definitivno nedovoljno", rekao je Ihor Žovkva, zamjenik predstojnika ureda predsjednika Volodimira Zelenskoga.

'BILI SMO BEZ HRANE' Ukrajinka provela 65 dana s bebom u Azovstalu: Dron nas je pratio, bilo je nemoguće pobjeći

Ukrajina nije zadovoljna ni ritmom isporuke oružja sa Zapada, dodao je.

"Definitivno nismo zadovoljni", rekao je, odgovarajući na pitanja nakon govora.

"Da smo zadovoljni, odmah bismo počeli oslobođenje Mariupolja i otjerali ruske snage iz Donbasa", rekao je. "Vjerujemo obećanjima".

 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • patagonija123 01.06.2022.

    "Još prije rata SAD su slale 300 milijuna dolara godišnje u Ukrajinu", rekao je NPR Mark Cancian, viši savjetnik u Centru za međunarodne i strateške studije. "Sada dajemo 100 milijuna dolara dnevno" onome što se donedavno smatralo "najkorumpiranijom nacijom u Europi", izvještava (od svih novina) The Guardian .

  • patagonija123 01.06.2022.

    ne pamtim da se nekom servirali tolike količine oružja. ili love za oružje. treba se pitati u čijim će rukama završiti to oružje kad se rat jednog dana smiri. ima tu naprednog oružja za uništavanje tenkova, aviona, brodova...tko garantira da se jednog dana tim oružjem ne sruši civilni avion, putnički/teretni brod, cestovno vozilo,... a cijena tog oružja je poznato visoka na crnom tržištu. i tko će biti kriv za posljedice? naravno isporučioci takvog oružja , zemlji na samom vrhu ljestvice po korupciji

  • mimi mala 31.05.2022.

    "Ukrajina okom- Eu skokom "

Komentiraj...
Vidi sve komentare