To je to što me zanima!

Ukrajinski predsjednik najavio antiterorističku akciju u zemlji

Turčinov je u televizijskom obraćanju naciji optužio Rusiju da vodi rat protiv Ukrajine. Najavio je antiterorističku operaciju, a rekao je da će u sve biti uključena i vojska
Vidi originalni članak

Ukrajinski predsjednik Oleksandr Turčinov je u nedjelju najavio kako namjerava pokrenuti "opsežnu antiterorističku operaciju" protiv proruskih separatista na istoku Ukrajine. Dodao je kako će u operaciju sigurno biti uključena i vojska, piše BBC.

Turčinov je u televizijskom obraćanju naciji optužio Rusiju da vodi rat protiv Ukrajine. Ranije u nedjelju je glavni tajnik NATO-a izrazio zabrinutost aktualnom situacijom u Ukrajini. Također, američki ambasador pri UN-u rekao je kako je u sve uključena i Moskva. Službena Moskva odbacila je bilo kakvu povezanost sa situacijom na istoku Ukrajine.

Žrtava ima na obje strane

Ukrajinske snage i proruski aktivisti sukobili su se u nedjelju u Slavinsku nakon što je Kijev najavio antiterorističku akciju kako bi povratili kontrolu nad zauzetom policijskom zgradom. Poginuo je najmanje jedan ukrajinski vojnik, a 'žrtava ima na obje strane'.

- Recite svim civilima da napuste centar grada, ne izlaze iz stanova ni ne dolaze na prozor. Separatisti su otvorili vatru na Specijalne snage bez pregovora - napisao je jutros ukrajinski ministar unutarnjih poslova Arsen Avakov na Facebooku i najavio početak 'antiterorističkih akcija' u nedjelju. Već prije je najavio nultu toleranciju prema naoružanim teroristima.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • korisnicko ime je zauzeto 14.04.2014.

    kuda će vojska... bolje im je da miruju... pametnije...

  • Smoke_on_the_Water 14.04.2014.

    ... tako treba Ukrajinci ... samo borbom za svoju Domovinu možete riješiti ovo ... i mi smo tako ... nitko nam nije pomogao a ispočetka smo se svi nadali da hoće ... kad smo preuzeli ono što se mora - odgovornost za svoj narod i državu, odoše opanci put svoje "otadžbine" sa čuvenom "traktorijadom" ... strava ...

  • MarioCarević 14.04.2014.

    Odbacite na trenutak urote SAD-a,EU...Pa niste valjda dosita mislili da će to završiti samo tako,bit će tu sr..a još kakvih,nisu ni Ukrajinci mačji kašalj...Ne budu beskrajno skidali gaće pred Putinom!

Komentiraj...
Vidi sve komentare