To je to što me zanima!

Ukrajinski premijer: 'Države članice pokazuju solidarnost u djelovanju kako bi izdržali rat'

Čelnici svih 27 država članica postigli su na izvanrednom samitu u Bruxellesu dogovor o paketu pomoći Ukrajini u iznosu od 50 milijardi eura
Vidi originalni članak

Ukrajinski premijer Denis Šmihal pozdravio je u četvrtak dogovor europskih čelnika o paketu pomoći vrijednom 50 milijardi eura za Ukrajinu.

- Države članice EU-a još jednom pokazuju svoju solidarnost i jedinstvo u djelovanju kako bi ukrajinski narod izdržao rat - objavio je Šmihal na X-u.

IZVANREDNI SAMIT EU je postigla ključan dogovor o paketu pomoći Ukrajini: Orban je popustio, ali ima dva uvjeta

Čelnici svih 27 država članica postigli su na izvanrednom samitu u Bruxellesu dogovor o paketu pomoći Ukrajini u iznosu od 50 milijardi eura, objavio je predsjednik Europskog vijeća Charles Michel.

- Imamo dogovor. Svih 27 čelnika složilo se oko dodatnog paketa potpore od 50 milijardi eura za Ukrajinu unutar proračuna EU-a. Ovo osigurava postojano, dugoročno, predvidljivo financiranje za Ukrajinu - objavio je Michel na društvenoj mreži X.

IZVANREDNI SAMIT Plenković u Bruxellesu: 'Uložit ćemo maksimalne napore za kompromis o pomoći Ukrajini'

Izvanredni samit sazvan je jedino zato da se pokuša pridobiti suglasnost Mađarske. Na zadnjem samitu sredinom prosinca 26 članica postiglo je dogovor o pomoći Ukrajini i jedno je Mađarska bila protiv.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • SexyKitty17 03.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju - - -> NU4.FUN

  • Kontra fašizma 02.02.2024.

    Dobri Ukri EU/NATO vojnu pomoć šalju rujama. Najčešće zrakom a ponekad i vodom. Ruje je obilato plaćaju jeftinim ruskim mesom.

  • Miške 01.02.2024.

    daju da rat ne prestane

Komentiraj...
Vidi sve komentare