To je to što me zanima!

Ukrali transformator, a zatim ga prilikom ukrcaja oštetili. Iscurilo je tisuće litara rashladnog ulja

Prilikom ukrcaja ukradenog transformatora u Saršonima u Rijeci došlo je do oštećenja otuđenog transformatora, tako da je  putem iz njega isteklo oko tisuću litara rashladnog ulja
Vidi originalni članak

Riječka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim državljaninom Srbije zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe i 49-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela onečišćenje okoliša, izvijestila je PU primorsko goranska.

Spomenuti 27-godišnjak se sumnjiči da je u kolovozu ove godine iz dvorišta trafostanice na Škurinjama u Rijeci otuđio transformator, koji je bio izvan funkcije. Za to je angažirao 49-godišnjaka, vlasnika teretnog vozila s dizalicom, a koji mu je otuđeni transformator pomogao ukrcati u navedeno vozilo nakon čega su se udaljili.

U VARAŽDINSKOJ ŽUPANIJI S njive ukrali 4 tone kukuruza

Prilikom ukrcaja  došlo je do oštećenja otuđenog transformatora, tako da je  putem iz njega isteklo oko tisuću litara rashladnog ulja.

Nakon što je osumnjičeni 49-godišnjak parkirao teretno vozilo na travnatu površinu u Saršonima u Rijeci, ulje je i dalje nastavilo istjecati. Postupivši na navedeni način, osumnjičeni 49-godišnjak je mogao trajnije ili u znatnoj mjeri ugroziti kakvoću tla te život ili zdravlje ljudi, čime je počinio kazneno djelo za koje se prijavljuje.

KAMERE NE POMAŽU Iz auta im ukrali lijekove i stvari za bolesnu i nepokretnu ženu: ' Tu je bilo oko tri tisuće kuna '

Otuđenjem transformatora, tvrtka sa sjedištem u Zagrebu oštećena je za iznos od oko 200.000 kuna.

Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela protiv osumnjičenika su podnijete kaznene prijave mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • raven1 26.10.2021.

    nažalost, kod nas sudovi za ovakve grozne zločine daju uvjetne kazne...

Komentiraj...
Vidi sve komentare