To je to što me zanima!

Uljanik ide u stečaj: 'Radnici, možete si tražiti drugi posao'

Oni sad rade za minimalac, a siguran sam da mogu naći posao negdje drugdje, čak i u Istri. To ne znači da možda i neće imati posla u škverovima, ali bolje plaćen, rekao je ministar
Vidi originalni članak

Uljanik i 3. Maj će ipak ići u stečaj, a Vlada neće donijeti odluku da sudjeluje u daljnjem restrukturiranju sa strateškim partnerom Tomislavom Debeljakom i DIV Grupom. 

Indirektno je to potvrdio i potpredsjednik Vlade Predrag Štromar gostujući u studiju 24sata. 

POGLEDAJTE VIDEO

Upitan direktno hoće li Uljanik u stečaj ili restrukturiranje, Štromar je rekao:

- Sad je situacija već dosta jasna i dobili smo informacije od ministara i premijera koliko treba uložiti ako se ide u restrukturiranje i koliko treba platiti ako se ne ide. To je sad velika razlika i vrlo brzo će biti odluka. I u drugim krajevima je bilo takvih pitanja, Varteks bio stečaj i na kraju se restrukturirao svojim novcem bez i jedne kune poreznih obveznika. Pevec išao u stečaj i on pozitivni primjer da se može raditi u stečaju i poslovati.. Siguran sam da će u škverovima biti aktivnosti, ali ne na ovaj način, da se daju sredstva poreznih obveznika.

'BILO JE PRITISAKA' Radnici Uljanika peti dan u štrajku: Ulazi i dalje zavareni

Na konstataciju da je, dakle, Vlada izabrala stečaj, a ne restrukturiranje sa strateškim partnerom, Štromar je odgovorio:

- Vidjet ćemo još u ovih par sljedećih par dana. Ali moje mišljenje je da treba razriješiti i reći radnicima: Možete, zahvaljujući rastu bruto domaćeg proizvoda, zahvaljujući potražnji za radnicima, raditi na drugom, boljem, kvalitetnije plaćenom mjestu. Oni sad rade za minimalac, a siguran sam da mogu naći posao negdje drugdje, čak i u Istri, da ne moraju ići negdje daleko na kontinentalni dio. To ne znači da možda i neće imati posla u škverovima, ali bolje plaćen.

ŠTROMAR ZA 24SATA: 'Dok je ove Vlade, nikakvog poreza na nekretnine neće biti'

Štromar je upitan i zašto nitko nije nadzirao potrošnju novca za koja su dana jamstva. Među ostalim, najviše, čak 2,6 milijardi kuna ih je izdano 2014. i 2015. godine kada je ministar gospodarstva bio HNS-ov Ivan Vrdoljak, a ministar financija SDP-ov Boris Lalovac

- Interesira i nas i sve građane i morat će se saznati pravo činjenično stanje. Zašto se nije nadgledalo 2016. i 2017.? Trebalo je pratiti sve to i gdje su novci završili. DORH mora reći što je bilo i pokrenuti procese ako ima razloga.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 352

  • bajica1009 26.03.2019.

    Ovom hoštapleru treba pretresti imovinu i poslati na burzu da ga vidim koliko je pametan.

  • floydri 26.03.2019.

    Posljednji čavao u lijesu. Upropašteno je sve što je moglo biti. Lijepo je Mile Kekin rekao "...svi na pod ovo je privatizacija..." Počevši od prvog predsjednika, njegovih sposobnih unuka i 200 obitelji...Tada je HDZ započeo posao, sada ga dovršava. Sretni su oni roditelji čija djeca su uspjela otići van. Slučajna država, koja neće doživjeti godine za penziju...Srećom. Šteta samo svih onih ljudi čija je krv prolivena u uzaludnom Imovinskom ratu. Potpuno uzalud za 99% građana. Nisu oni uzalud vikali "Imamo Hrvatsku". Oni imaju. Uzeli su sve što se moglo. Planski i promišljeno. Od početka. Svi drugi su prevareni.

  • zadar23 26.03.2019.

    Sami su i razjebali sa upravom i direktorcicima...ko ih sisa...

Komentiraj...
Vidi sve komentare