To je to što me zanima!

Ulovili 'Crnog pastira' koji nosi aktivni virus TBC-a

Philimon Zandamela tvrdi da nije bježao, te da je sve bio nesporazum. Bio je kod nove djevojke u Češkoj i uredno je, tvrdi, uzimao lijekove za TBC
Vidi originalni članak

Philimon Zandamela zvan 'Crni pastir' pobjegao je 15. siječnja sa zaraznom tuberkulozom iz Opće bolnice u Šibeniku. U subotu, točno u ponoć i jednu minutu došetao je na granični prijelaz Macelj i pokušao ući u Hrvatsku. Filip je zadnjih mjeseci bio kod djevojke u Češkoj. Granični prijelazi imali su njegovu fotografiju i nalog da ga odvedu u najbližu infektivnu ustanovu. Prevezli su ga u bolnicu Klenovnik kraj Varaždina.

FILIP: SVE JE BIO NESPORAZUM, NISAM BJEŽAO
Dogodio se veliki nesporazum. Nisam pobjegao iz bolnice niti sam prestao s liječenjem. Dva mjeseca sam ležao u šibenskoj bolnici, nakon čega sam pušten kući i u bolnicu sam samo dolazio po ljekove. Dogodilo se da sam u siječnju morao otići k djevojci u Češku, radi čega nisam došao u bolnicu po lijekove - rekao nam je Filip i dodao da je u Češkoj redovno kupovao lijekove i uzimao ih. Tvrdi da su najnovije pretrage pokazale da je negativan na TBC.
 - Nisam u opasnosti, niti mogu koga zaraziti. Međutim, terapija se mora nastaviti do konačnog izliječenja. U bolnici ću dobiti lijekove za još mjesec dana. Želim potpuno ozdraviti kako bih 10. kolovoza opet mogao jahati magarca na Međunarodnoj utrci u Tisnom - rekao je Zandamela, kojeg više od TBC-a muči noga, koju je, kaže, slomio prije  prelasku granice.

FILIP JE PONOVNO SRETAN I ČEKA BEBU S DJEVOJKOM
U Češku je, kaže, otputovao kako bi upoznao djevojčinu obitelj i dogovorio pojedinosti oko vjenčanja. Njegova djevojka (24) je studentica. Kod kuće je već završila novinarstvo, a sada u na Filozofskom fakultetu u Zagrebu studira kroatistiku.
 - Snašlo me puno nevolje u životu U nekoliko navrata sam bio požalio što sam se rodio, ali sad me u životu ponovno prati sreća. Ovog ljeta sam upoznao djevojku iz Brna i zaljubili smo se. Već je četiri mjeseca trudna i planiramo se vjenčati - ispričao je Zandamela.

U HRVATSKU STIGAO KAO PIROTEHNIČAR
Filip je u Hrvatsku iz Mozambika stigao kao pirotehničar izraelske tvrtke Mavarin. U Drnišu je pronašao suprugu s kojom ima dvije kćeri. Rastali su se 2004. godine. Poznat je postao nakon gostovanja u Knjazovoj emisiji 'Mjenjačnica' gdje se 'zamijenio' s Blankom Vlašić. Nakon toga za njim su se zaredali sami incidenti. Prije četiri godine pronašli su ga s dvije ubodne rane od noža u trbuhu. Policija je ustanovila da se pokušao ubiti. Ubiti se htio i 2008. godine kada je popio sumpornu kiselinu iz akumulatora. Prošle godine teško je stradao jer je sa 2,8 promila vozio moped i pao.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • nogometas05 16.03.2010.

    zasto se uopce pise o ovom imbecilu koji nas porezne obveznike košta??!!

  • aresica 16.03.2010.

    Ona je vec 4 mjeseca trudna, a on pobjegao 15,1?? danas je 17 .3 . a tko je tata??

  • mariett 16.03.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare