To je to što me zanima!

Umag ispratio Titovu štafetu: Smrt fašizmu, sloboda narodu

Titova štafeta krenula iz Umaga prema Beogradu. Vjerne Titu uz pjevanje borbenih pjesama iz Titova vremena nije omela ni kiša pa su neki zaigrali kozaračko kolo
Vidi originalni članak

Smrt fašizmu, sloboda narodu, orilo se središtem Umaga u petak nešto iza podneva na ispraćaju Titove štafete put Beograda. Titovi poklonici iz Istre i Slovenije i ove su godine, po deveti put zaredom, ispratili štafetu već poodavno umrlom Josipu Brozu Titu. 

Vjerne Titu uz pjevanje borbenih pjesama iz Titova vremena nije omela ni jaka kiša pa su neki od okupljenih ispod kišobrana zaigrali kozaračko kolo. 

'Tito je bio čovjek koji je svima dao kruh'

- Drugovi i drugarice, samo kada spomenem ime Tito meni se grlo steže. Ova štafeta bratstva i jedinstva daje toplinu srca svim narodima i narodnostima nekadašnje Jugoslavije. Titovo vrijeme je bilo vrijeme ljubavi, mira i slobode. Tito je bio čovjek koji je svima dao kruh - samo je dio poruke koja će u štafeti stići u Beograd, a na svoj 71. rođendan pročitao ju je okupljenim Titovim poklonicima Radoslav Ilić Mrki, vlasnik umaškog kafića 'Tito', jedini tog naziva u Hrvatskoj. 

Slavljeniku partizanskog nadimka Mrki prijatelji su poklonili rođendansku tortu s Titovim likom.

'Ne patimo za propalom državom već se želimo odužiti Titu'

Organizatori slanja štafete Titu ispod čijih slika strši slogan 'Tito legenda' i ove godine ponavljaju kako ne pate za propalom državom već se njome samo žele odužiti Titu. 

Stari bijeli Mercedes ukrašen zastavama i slikama prošlih vremena s visoko uzdignutom štafetom doslovce je protutnjao Umagom izazivajući osmjeh na licima promatrača.

Idi na 24sata

Komentari 335

  • ivicazg25 19.06.2013.

    Partizani se nisu borili za Hrvatsku za neovisnost svoje zemlje,mozda su i bili Hrvati po nacionalnosti al nisu se borili za pravu stvar.. Oni su stvorili smrdljivu jugoslaviju zbog koje je ginula Hrvatska mladost 1991... Ta njihova jna je pucala po golorukom Hrvatskom narodu 91. Nisu pucali ni Ustase ni Domobrani po Hrvatskoj i rusili sve pred sobom nego jna... Neko vrjeme poslje rata je bio mir i nije bilo uzdizanja tog zlocinca tita,nije zato sto su se misevi uplasili i zavukli u misiju rupu kad su vidli sta su napravili i sad opet misevi iz rupa izlaze i pravdu kroje neke partije komunisti velicaju se zlocinci poput tita i ostale bagre...

  • trooso 19.05.2013.

    Nije te briga, kad si čuo da bu neko od poduzeča dobio stan, pogledaj si malo tvorničke dimljake, prođi kroz prvomajsku da vidiš šta je tvornica, taj tvoj fašista je stvorio to sve, bilo je lijepo živjeti uz njega pitaj starije od sebe i zato ne laprdaj nego provjeri, iz dimljaka se je dimilo

  • ludigospar40 18.05.2013.

    Druže Tito nešto bi te pito,gdje nestade s mog tavana žito,lopov bio al je i nama davo,a ovi kradu al ništa ne dadu

Komentiraj...
Vidi sve komentare