To je to što me zanima!

Umire u bolnici, no ne želi primiti tuđu krv i operaciju

Teško opečeni muškarac (51) Jehovin je svjedok te ne želi primiti krvi. Ozlijedio se u eksploziji plina. Pacijent je teško, a opečeno mu je 90 posto tijela
Vidi originalni članak

Pacijentu je opečeno 90 posto tijela, životno je ugrožen i nije pri svijesti. Ako mu se stanje poboljša dovoljno da bude sposoban za operativne zahvate i transplantaciju kože, konzultirat ćemo pravnu službu Ministarstva zdravstva i vidjeti što oni sugeriraju, rekao nam je dr. Ante Muljačić, ravnatelj zagrebačke Klinike za traumatologiju, gdje leži 51-godišnjak, teško ozlijeđen u utorak u eksploziji plina u zagrebačkom Lučkom. Potvrdio je da je pacijent prije nekoliko godina kod javnog bilježnika ovjerio izjavu da je Jehovin svjedok te kako ne želi nikakve operacije niti transfuziju krvi. Kompliciran zahvat kao što je transplantacija kože, naglašava dr. Muljačić, nikako nije moguće obaviti bez transfuzije.
Vlasnik kuće Mihajlo Kapetanić, koji je stradalom pružio krov nad glavom, kaže kako je znao da je Jehovin svjedok i to poštivao.
- Svatko je imao svoja uvjerenja. Mi smo ga primili jer smo dugogodišnji prijatelji - priča Mihajlo. Dodaje kako je podstanar u posljednje vrijeme bio u teškoj situaciji. S bivšom suprugom i četvero djece kontaktirao je vrlo rijetko, a ostao je i bez posla. Iako nije uvijek imao za stanarinu, Kapetanići ni u jednom trenutku nisu pomislili da ga izbace na cestu. Nakon eksplozije koja im je razrušila cijelu kuću, također su ovisni o tuđoj dobroti.
- Mnogo su nam pomogli susjedi i prijatelji. Njihova želja i akcija duboko su me dirnuli. Hvala im na svemu - kazao je Mihajlo.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • user_25877 20.11.2009.

    Covik ne zivi samo od kruha nego od svake rijeci koja izlazi iz usta Bozji.Ovaj covik zivi od rijeci Bozje jer u B.R pise da se uzdrzavamo od kravi.Dali zive po bozjoj rijeci oni koji ubijaju bliznje pa cak svoju vlastitu nerodjenu dicu.Biblija jasno osudjuje kao i primanje krvi.Jel poznajete neku majku da je Jehovin Svjedok i da je ubila svoje dite??

  • user_25877 20.11.2009.

    HOGARKO upravo tako..priznati su kao vjera samo su ode mnogi nepismeni pa neznaju ni kaj govore..on nikom nie naudio time sto ne zeli primiti tudju krv..a kaj npr katolici rade ubijajuci druge???jeste kad culi da je jehovin svijedok ubio nekog??MA DAJJJ

  • irena4 20.11.2009.

    Svatko ima svoj izbor i poštujem njegovu odluku. Kada bi se svi držali svojih načela kao Jehovini svjedoci svijet bi bio bolji. I da kažem Jehovini svjedoci nisu sekta jer su javno priznati u državi Hrvatskoj kao religija' od strane Ustavnog suda. Prije se raspitajte što pišete nego da dajete krive informacije. hvala

Komentiraj...
Vidi sve komentare