Obavijesti

News

Komentari 47

Umire u bolnici, no ne želi primiti tuđu krv i operaciju

Umire u bolnici, no ne želi primiti tuđu krv i operaciju
4

Teško opečeni muškarac (51) Jehovin je svjedok te ne želi primiti krvi. Ozlijedio se u eksploziji plina. Pacijent je teško, a opečeno mu je 90 posto tijela

VIDEO

Pacijentu je opečeno 90 posto tijela, životno je ugrožen i nije pri svijesti. Ako mu se stanje poboljša dovoljno da bude sposoban za operativne zahvate i transplantaciju kože, konzultirat ćemo pravnu službu Ministarstva zdravstva i vidjeti što oni sugeriraju, rekao nam je dr. Ante Muljačić, ravnatelj zagrebačke Klinike za traumatologiju, gdje leži 51-godišnjak, teško ozlijeđen u utorak u eksploziji plina u zagrebačkom Lučkom. Potvrdio je da je pacijent prije nekoliko godina kod javnog bilježnika ovjerio izjavu da je Jehovin svjedok te kako ne želi nikakve operacije niti transfuziju krvi. Kompliciran zahvat kao što je transplantacija kože, naglašava dr. Muljačić, nikako nije moguće obaviti bez transfuzije.
Vlasnik kuće Mihajlo Kapetanić, koji je stradalom pružio krov nad glavom, kaže kako je znao da je Jehovin svjedok i to poštivao.
- Svatko je imao svoja uvjerenja. Mi smo ga primili jer smo dugogodišnji prijatelji - priča Mihajlo. Dodaje kako je podstanar u posljednje vrijeme bio u teškoj situaciji. S bivšom suprugom i četvero djece kontaktirao je vrlo rijetko, a ostao je i bez posla. Iako nije uvijek imao za stanarinu, Kapetanići ni u jednom trenutku nisu pomislili da ga izbace na cestu. Nakon eksplozije koja im je razrušila cijelu kuću, također su ovisni o tuđoj dobroti.
- Mnogo su nam pomogli susjedi i prijatelji. Njihova želja i akcija duboko su me dirnuli. Hvala im na svemu - kazao je Mihajlo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...