To je to što me zanima!

Umirovljeni vojni pilot Borović: Zabrana leta nad Ukrajinom dovela bi do 3. svjetskog rata

Borović je umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske, koji je kao vojni pilot svojim preletom 4. veljače 1992. iz JNA stavio Hrvatskoj na raspolaganje prvi nadzvučni borbeni zrakoplov MiG-21.
Vidi originalni članak

Ako se uvede zabrana letenja iznad Ukrajine to povuklo goleme posljedice, time bi se proširila ratna zbivanja i otvorila mogućnost za 3. svjetski rat. NATO ne smije reagirati na zahtjeve ukrajinskog predsjednika Zelenskog koji traži zabranu letenja. To je nelogičan zahtjev Zelenskog, iako razumijem da on želi uvući cijeli svijet kako bi obranio Ukrajinu. Svim snagama pokušava aktivirati sve što je moguće da se obrani, pa tako i traži i ovaj potez da se zabrane letovi iznad Ukrajine. No posjedovanje nuklearnog naoružanja od strane Rusije i Amerike je kočnica koja blokira ozbiljnije sukobe. Ovdje se sad radi o geopolitičkom preslagivanju, što djeluje zastrašujuće. Rusija ima namjeru osigurati svoje pozicije da trajno oduzme Ukrajini istok zemlje i Krim - rekao je za 24sata Danijel Borović.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 2

  • Adrian1 10.03.2022.

    Znači ishod rata je unaprijed jasan, ali se opet ponavlja povijest da nije moglo doći do rješenja bez ljudskih žrtava i patnji

  • 10.03.2022.

    Ajde još koji s istom izjavom....

Komentiraj...
Vidi sve komentare