To je to što me zanima!

Umirovljenici: 'Sustav provodi ekonomsko nasilje nad nama!'

Po njihovim tvrdnjama, ekonomsko nasilje trpi dvoje od troje svih umirovljenika, više od 866.000 svih onih koji žive ispod linije siromaštva
Vidi originalni članak

Platforma Umirovljenici zajedno poručila je u četvrtak priopćenjem da će se beskompromisno boriti protiv siromaštva starijih osoba, uz obrazloženje da "sustav" provodi „ekonomsko nasilje nad dvoje od troje svih umirovljenika“.

Platforma koja okuplja Stranku umirovljenika (SU), Blok umirovljenici zajedno (BUZ) i Demokratsku stranku umirovljenika (DSU) oglasila se u povodu 15. lipnja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad starijim osobama.

VAL POSKUPLJENJA Loše vijesti za pušače: Još jedno poskupljenje cigareta, evo koje cijene vas očekuju od nedjelje

Ona ističe da se bori protiv lošeg materijalnog statusa umirovljenika kao ishodišta za ekonomsko i svako drugo nasilje, koje se starijim osobama događa, poput socijalne – društvene isključivosti, pa i fizičkog nasilja u raznim „domovima za starije“ koji djeluju gotovo potpuno izvan svakog sustava i kontrole.

Po njihovim tvrdnjama, ekonomsko nasilje trpi dvoje od troje svih umirovljenika, dakle više od 866.000 svih onih koji žive ispod linije siromaštva.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Cherylin 15.06.2023.

    Mirovina bi trebala biti min.60% ..a ne nekih 35..sirotinja

  • crna mačka 15.06.2023.

    Treba analizirati, tko ima koliko staža iz rada i koliko su pojedinci uplaćivali. Np moja tetka ima 25 god staža i starosnu mirovinu a druga tetka 37 staža i prijevremenu. Ovoj od 37 gidina staža umanjuju mirovinu/ penaliziraju a toj sa 25 gid daju razno razne dodatke. Je li to pravda?

  • Oksimoron_1 15.06.2023.

    Naravno, Ovoj državi (?) i sustavu, penzići su samo nepotreban trošak. Je da su radili, plaćali poreze, prireze, doprinose, naknade, nekada i ( nametnute) samodoprinose, da puno ljudi umre tik pred umirovljenje, da mnogi "uživaju" mirovinu 4-5-6 godina. Ni dostojan rad, ni dostojan život a kamo li mirovina. I kada vas vidimo kako napuhano meljete o El-Dorado_Hrvatskoj; muka nam je.

Komentiraj...
Vidi sve komentare