To je to što me zanima!

Umjesto uhićenog Horvata, novi ministar HNS-ov Stjepan Čuraj!

Čuraj je predsjednik oslabljenog HNS-a i trenutačno je državni tajnik u Ministarstvu financija. Pravnik je i ekonomist iz Osijeka, a unatoč više prijedloga iz HDZ-a, Plenković je odlučio prepustiti resor HNS-u
Vidi originalni članak

Umjesto uhićenog i smijenjenog HDZ-ova ministra Darka Horvata, novi ministar graditeljstva, prostornog uređenja i imovine bi trebao biti predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj.

POGLEDAJTE VIDEO: HNS-ov Stjepan Čuraj

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ova informacija nam je potvrđena iz više izvora nakon sinoćnjeg sastanka u HDZ-u. I danas bi taj izbor trebao biti predstavljen na sastanku koalicijskih partnera.

NATEZANJA S DRŽAVNOM IMOVINOM HNS-ovac kojem država plaća stanarinu od skoro 7 tisuća kuna: 'Nije bilo druge opcije'

- Trebalo bi se dogoditi čudo da ne bude on predložen - kaže nam jedan sugovornik.

Stjepan Čuraj je 42-godišnji pravnik i ekonomist i dosad s građevinom nije imao puno doticaja. Trenutačno je državni tajnik u Ministarstvu financija Zdravka Marića. HNS je dio vladajuće koalicije s jednim zastupnikom u Saboru, a sada dobivaju ministarstvo. Zašto je pala odluka da ministarstvo pred kojim je obnova vodi HNS, a ne HDZ.

DOPISIVANJE PO BABI I STRIČEVIMA Vlada drhti zbog SMS-ova: I ministra Aladrovića istražuju zbog poruka oko zapošljavanja

Upućeni tvrde da je premijer Andrej Plenković svjestan da gubi koalicijski potencijal, pa kroz davanje ministarstva u fokusu javnosti, želi podići vidljivost HNS-a i tako im omogućiti izborni potencijal u liberalnom dijelu političkog spektra. 

A o Horvatovu nasljedniku govorilo se jutros i u HRT-ovoj emisiji U mreži Prvog, Mario Kapulica je rekao da su sinoć na Predsjedništvu razgovarali o novom ministru, ali da je na premijeru da objavi tko će biti nasljednik. Kaže kako je uvjeren da će već danas taj čin biti i izglasan jer se radi o ministarstvu koje ima težinu i puno znači u ovim vremenima.

- Svi smo upoznati s problemom obnove i dobili smo dodatni rok za iskorištavanje sredstava iz Fonda solidarnosti i prioritet Vlade je da na to mjesto što prije dođe novi čovjek te da se ubrzaju procesi, onako kako bi to trebalo biti - rekao je Kapulica.

 

Idi na 24sata

Komentari 114

  • Cipelcug 22.02.2022.

    Lijepo molim tko bi bio odgovarajući kandidat za ministra??

  • domba18 22.02.2022.

    Zemljom nam vladaju likovi koji su dobili 162 glasa na izborima. Pa gdje to ima ?? Za neke je ovo zemlja blagostanja a ne nekakva Njemačka .🤣

  • 22.02.2022.

    Opet će HDZ pobijediti Hehe, nevjerojatno

Komentiraj...
Vidi sve komentare