To je to što me zanima!

Šire se lažne fotke Trumpova uhićenja: Izradila ih je umjetna inteligencija, jako su realne

Dok glavni subjekt, u ovom slučaju Trumpovo lice izgleda stvarno, ostatak fotografije ne mora se uklapati u cijeli koncept. Primjerice, proporcije tijela izgledaju nestvarno i nerealno
Vidi originalni članak

Nekolicina fotografija uhićenja bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa proširila se društvenim mrežama. Na njima je vidljivo ljuti Trump kojeg policajci drže i odvode. 

Wired.com otkrio je kako je za izradu tih fotografija zaslužna umjetna inteligencija. Ipak, mogu se primijetiti razlike i pogreške. 

Dok glavni subjekt, u ovom slučaju Trumpovo lice izgleda stvarno, ostatak fotografije ne mora se uklapati u cijeli koncept. Primjerice, proporcije tijela izgledaju nestvarno i nerealno.

ODGODILI ZASJEDANJE Trump još čeka optužnicu za mito porno glumici. Poroti su rekli u srijedu da ostanu doma

O svemu se našalio i nizozemski novinar Eliot Higgins, inače osnivač istraživačke skupine Bellingcat. On je sam kreirao lažne fotografije uhićenja.

- Izradio sam fotografije uhićenja dok čekam samo uhićenje - napisao je u objavi na Twitteru.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Piver 23.03.2023.

    cudno da su objavili da su lazne 😅

  • 23.03.2023.

    Svi takvi i trebaju umjetnu inteligenciju jer nemaju vlastitu.

  • jozojozic77777777@gmail.com 23.03.2023.

    Iz pouzdanih izvora Dr,mg.prim. soc,Doc.ivan štengl,iznosi činjenice,nominovan za Pulitzer nagradu,traži ga Putin za savjetnika,saudijski princ za tajnika,bolje će lažno novinarstvo u unovčiti nego Ronaldo i Messi,a od tog ide 43% posto portalu 24 časa iz srbije

Komentiraj...
Vidi sve komentare