To je to što me zanima!

Umjetna inteligencija u Splitu: Uvode Chat GPT u sve gradske službe, objasnili što će raditi

U prvoj fazi to će se odnositi na uštede vremena potrebnog za dnevne administrativne zadatke poput izrada analiza, pomoći u izradi dokumenata, opisuju iz Grada što će ChatGPT raditi
Vidi originalni članak

Iz Grada Splita u srijedu su na Facebooku objavili kako su odlučili uvesti umjetnu inteligenciju u gradske službe, što bi im trebalo pomoći u radu te modernizirati sve službe.

- S ciljem ubrzavanja administrativnih procesa i transformacije gradske uprave korištenjem suvremenih tehnoloških alata, službe Grada Splita u svakodnevnom će radu odsad na raspolaganju imati digitalni alat koji se zasniva na primjeni umjetne inteligencije (ChatGPT) - napisali su na Facebooku.

RAZILAŽENJA U SDP-U Splitski SDP ne želi u koaliciju s Puljkovim Centrom: 'HDZ treba srušiti, ali zbunjujemo birače!'

Dodaju da splitska gradska administracija, kao jedan od lidera digitalne transformacije javne uprave u Hrvatskoj, nakon digitalizacije poslovnih procesa i uvođenja elektroničkog potpisa nastavlja s primjenom novih alata u poslovanju.

- U prvoj fazi to će se odnositi na uštede vremena potrebnog za dnevne administrativne zadatke poput izrada analiza, pomoći u izradi dokumenata - dodaju u priopćenju navodeći što će ChatGPT raditi.

Strateški cilj je, navode, uz pomoć daljnjeg razvoja tehnologije zasnovane na umjetnoj inteligenciji, gradske usluge učiniti dostupnijima i efikasnijima građanima, ali i transformirati procese unutar uprave na način da se službenicima omoguće dostupni alati, da ih se educira te tako oslobodi vrijeme koje će se ulagati u projekte i programe koji doprinose održivom razvoju zajednice.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • dahvaul 13.03.2024.

    Pa naravno kad su upiglu pa neko drugi mora razmišljati za njih.

  • UvijekIznova 13.03.2024.

    sad nek otpusti pola Banovine jer oni nemaju ni prirodne inteligencije a kamoli umjetne :-)

  • zagorac2 13.03.2024.

    nemaju u Splitu izbora osim dovest neku umjetnu intelegenciju jer sve ostalo je Hajduk i Torcida i nas Hajduk a tu stvarno od intelegencije ni slovo "I"

Komentiraj...
Vidi sve komentare