To je to što me zanima!

Umorni su od nerada: Za Uskrs će se odmarati puna dva tjedna

Saborski zastupnici su u prva tri mjeseca ove godine radili 32 dana i opet će na odmor. Oporba tvrdi da bi oni radili, ali eto HDZ ih koči u tome. Pa kao, što će, moraju na 'prisilni' odmor od dva tjedna
Vidi originalni članak

Saborski zastupnici ponovno odlaze na odmor koji će ovoga puta, zbog Uskrsa, trajati dva tjedna, odnosno u zastupničke klupe vraćaju se 11. travnja.

Iako se ranije neslužbeno spominjalo kako bi stanka mogla trajati tjedan dana, od kraćeg odmora se ipak odustalo. U prva tri mjeseca ove godine zastupnici su na plenarnom zasjedanju proveli 32 radna dana, a svaki mjesec uredno su primili plaću koja prosječno iznosi 15.000 kuna. Ovo im je druga stanka u radu u tri mjeseca. Prva stanka bila je nakon što su u zastupničkim klupama proveli 16 radnih dana, za koje su dobili jedanaest dana odmora. Mnogi zastupnici su tad tvrdili da ne znaju zašto je određena stanka u radu. Ovoga puta barem imaju povod - blagdan. Zastupnici s kojima smo razgovarali stava su da bi zbog Uskrsa sasvim dovoljan bio i odmor od tjedan dana.

- Mi u Saboru imamo što raditi, dnevni red je krcat materijalima koje bismo mogli odraditi - rekao je Željko Jovanović (SDP).

Navodi kako je jedan od razloga i to što vladajuća većina očito ne želi raspravljati o oporbenim zakonskim prijedlozima.

I Miro Bulj (Most) smatra da se stanka mogla skratiti jer je dva tjedna odmora apsolutno previše, ali to je, ističe, očito izbor vladajuće većine.

- Očito papa Andrej Istanbulski ima prečeg posla u ovom trenutku i vjerojatno mora odraditi poslove ćate za Bruxelles - rekao je Mostovac.

Da Sabor mora raditi smatra i Ivan Lovrinović, zastupnik stranke Promijenimo Hrvatsku, ali i napominje:

- S obzirom na prestara izvješća koja raspravljamo, teme koje su trivijalne i sporedne, nije ni neka posebna šteta kad ne bismo radili i pola godine. Narod to ne bi osjetio. Smatram da na dnevnom redu nema pravih tema.

Idi na 24sata

Komentari 143

  • 24.03.2018.

    Moraju odmorit male sive stanice.hahahah

  • jcika11 24.03.2018.

    Nije li ovo sramotno???? I onda ce takvi nama odredivat do koliko godina cemo radit?????? Pa oni mogu i do stote sto se mene tice. Sad kad cete koristit te slobodne dane, posjetite firme gdje budu ljudi doma dva do tri dana, gdje se radi, ubija od posla da bi vi mogli ovako!!! I TO JE LIJEPA NAŠA!

  • 33beg33 24.03.2018.

    gdje je sad bulj,maras,arsenije,pernar i ostala ekipa koju plaćamo za nerad,a jedan dan kad su duže radili digli su cjelu hr na noge kako rade preovremeno,kako se krši ustav,zakon o radu,a što godišnje ne rade 50 posto dana to im ne smeta licemjeri

Komentiraj...
Vidi sve komentare