To je to što me zanima!

Umrla žena koja je stradala u eksploziji tvornice u Osijeku

U policiji kažu da u Centru za kriminalistička vještačenja još nisu okončali očevid, ali isključuju mogućnost da je uzrok eksplozije bio "vojno-formacijsko sredstvo"
Vidi originalni članak

Danijela Valkai (34), koja je prije desetak dana teško stradala u eksploziji u bivšoj Tvornici žigica Drava u Osijeku, umrla je u srijedu ujutro u Kliničkom bolničkom centru Osijek. U policiji kažu da u Centru za kriminalistička vještačenja "Ivan Vučetić" iz Zagreba još nisu okončali očevid, ali isključuju mogućnost da je uzrok eksplozije, koja je 28. svibnja potresla Osijek i ranila petero žena, bio "vojno-formacijsko sredstvo ili eksplozivna naprava".

Inače, Danijeli Valkai je praktički od dolaska u bolnicu život bio ugrožen zbog težine ozljeda i bila je priključena na aparate koji su disali za nju. Amputirali su joj nogu, a bila je upitna i ruka. 

Drugu teško ozlijeđenu ženu Ružicu Kistoth (50) iz Korođa, koju su po prsištu pogodili šrapneli, liječnici su brzo uspjeli stabilizirati tako da je ona izvan životne opasnosti. Lakše ozljede zadobile su 44-godišnjakinja iz Osijeka, 33-godišnjakinja iz Ivanovca i 47-godišnjakinja iz Dalja. Žene su djelatnice osječke tvrtke Drava International koja se bavi preradom plastike. U trenutku eksplozije nesretne žene su čistile prostorije zbog selidbe.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • vik_6 27.06.2011.

    ISKRENA SUĆUT OBITELJI I JA SAM BIVŠI RADNIK DRAVE I POZNAVAO SAM DACU PA ĆU PORUČITI NJENOJ OBITELJI DA ME KONTAKTIRAJU NA MOJ E-MAIL zgarinjo@gmail.com.Ako vam treba pomoć u svijedočenju protiv stoke kontaktirajte me rado ću vam pomoći jer znam neke stvari koje su radili protiv radnika pa možda vam pomogne.

  • ladybug_1 09.06.2011.

    jadna zena i njena obitelj..znam da sad nema nikakve satisfakcije nikome..ali nadam se da ce svejedno neko odgovarati...da se napokon ljudi zastite na radnom mjestu..postoje nesrece na radu naravno...ali i ja nekako vjerujem da je za ovo netko odgovoran..bar bi trebao biti....

  • U-baka 08.06.2011.

    pocivala u miru,iskrena sucut obitelji

Komentiraj...
Vidi sve komentare