To je to što me zanima!

Umro Ivan Mravak, Sanaderov suoptuženik i bivši šef HEP-a

Njegovo zdravstveno stanje bilo je izuzetno teško zadnjih godina, pa su zbog toga u prekidu bili gotovo svi postupci koji se vode protiv njega. Jedan od takvih postupaka je afera HEP - DIOKI...
Vidi originalni članak

Ivan Mravak (64), dugogodišnji šef HEP-a i višestruki optuženik te osuđenik u brojnim postupcima koji su se vodili zbog izvlačenja novca iz HEP-a, umro je 14. srpnja nakon duge i teške bolesti, piše Večernji list.

Njegovo zdravstveno stanje bilo je izuzetno teško zadnjih godina, pa su zbog toga u prekidu bili gotovo svi postupci koji se vode protiv njega. Jedan od takvih postupaka je afera HEP - DIOKI, gdje su mu suoptuženici bili Ivo Sanader i Robert Ježić. 

Riječ je o predmetu u kojem je optužnica potvrđena u svibnju 2013., no spis se nije maknuo dalje od toga, upravo zbog zdravstvenih problema što Mravaka, što Ježića, što Sanadera. Zadnje ročište održano je prije koji mjesec, a nadležnoj sutkinji preostalo je samo da konstatira da joj se optuženici zbog problema sa zdravljem ne mogu pojaviti u sudnici.

Mravak je bio optužen i u aferi HEP - TLM, u kojoj je šteta bilo oko 600 milijuna kuna, no ta optužnica nije potvrđena. Bio je osuđen na 18 mjeseci zatvora, temeljem nagodbe s USKOK-om i kaznu je odslužio zbog optužbi da je iz HEP-a pokušao izvući dva milijuna eura te da je dobio i HDZ-u prenio 600.000 kuna.

Prije no što je postao šef HEP-a, Mravak je za vrijeme Domovinskog rata bio u Vukovaru gdje se brinuo da opkoljeni grad ima struju, a nakon pada Vukovara bio je zarobljen te je mjesec dana proveo u logoru Stajićevo.

Idi na 24sata

Komentari 72

  • miranda40 19.07.2017.

    postoji pojam u pravu koji se zove imanentna pravda.Nije nikoga obišla pa vidim ni njega, a i Sanaderu se onako rumenom i tustom iz prikrajka smješka

  • iza ekrana 19.07.2017.

    Nema njega, nema love.

  • 1955 18.07.2017.

    A zamračena lova ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare