To je to što me zanima!

Umro pred TV kamerama jer nije htio postati biljka

Zürich: Bolest je Craigu Ewertu (59) u rekordnom roku uništila motoričke sposobnosti i paralizirala tijelo. Bio je umirovljeni sveučilišni profesor...
Vidi originalni članak

Craig Ewert (59) umro je pred televizijskim kamerama. Amerikancu, s prebivalištem u Velikoj Britaniji, liječnici su dijagnosticirali teško oštećenje živčanoga sustava. Bolest mu je u rekordnom roku uništila motoričke sposobnosti i paralizirala tijelo. Umirovljeni sveučilišni profesor nije htio živjeti kao biljka. Spas od agonije i mukotrpnog umiranja potražio je u kontroverznoj Klinici za eutanaziju Dignitas u švicarskom gradu Zürichu. Sam je programirao sat koji isključuje respirator i pred kamerama je progutao smrtonosnu dozu sedativa. Samo 45 minuta kasnije, Craig umire u bolničkom krevetu kraj voljene supruge Mary. Šokantne scene za dokumentarni film "Pravo na smrt" snimio je kanadski redatelj John Zaritsky koji je za svoja filmska postignuća osvojio i nagradu Oscar.
- Čitavo iskustvo duboko nas je traumatiziralo. Posljednje dane Craigova života proveli smo uz njega i ne možemo biti ravnodušni na njegovu tragediju, ispričala je ekipa. Supruga Mary nikada nije posumnjala u Craigovu odluku.
- Prisilili su nas da putujemo u drugu državu kako bi stali na kraj Craigovoj bolesti, kroz suze je rekla Mary. Britanska televizija film će prikazati u srijedu.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • hogarko 09.12.2008.

    Dobro jel netko zna što Bog misli o tome? Vidimo da su jedni ljudi za a jedni protiv.

  • hogarko 09.12.2008.

    Kao kršćanin nemogu to prihvatit,dok kao poganin mogu prihvatiti sve.

  • user_30613 09.12.2008.

    idem u crkvu ona je protiv ovoga,a moje misljenje svaka cast stari,sto nisi vjecno tija patiti,vjecni mir ti zelim.

Komentiraj...
Vidi sve komentare