To je to što me zanima!

UN-ov vojnik traži djevojčicu koju je upoznao u Mostaru: "Prepoznaje li tko Alisu?"

Victoru Pujolu de Lari je posebno u sjećanju ostala djevojčica Alisa. Njegova kći je na Twitteru objavila kako bi Victor bio sretan da se opet susretnu
Vidi originalni članak

Irene Puyol je kći španjolskog vojnika koji je 1993. godine u misiji UN-a došao u ratom zahvaćeni Mostar. Victor Pujol de Lara se u Mostaru često igrao s djecom,a u posebnom sjećanju mu je ostala djevojčica Alisa. Njihovu zajedničku fotografiju čuvao je proteklih trideset godina. Irene je nedavno objavila na Twitteru kako bi voljela naći Alisu da se ona i njezin otac ponovo sretnu.

- Možemo li napraviti malo Twitter magije? Davne 1993. godine moj tata je otišao u svoju prvu mirovnu misiju UN-a u Mostar. Od tada često razmišlja o djeci koja su se igrala s njima, posebno o ovoj djevojčici Alisi. Zaista bih voljela da se ponovno sretnu. Molim vas, dijelite fotografiju - napisala je Irene na Twitteru, a fotografija se ubrzo počela dijeliti društvenim mrežama. 

Početkom ove godine još je jedan Španjolac tražio djecu s kojom se družio u ratom pogođenom Mostaru. Salvador Andres Pelaez objavio je na Facebook stranici Bosnia Veterans molbu za pomoć u pronalasku djece s kojom se 90-ih godina za vrijeme rata fotografirao u Mostaru. Potraga je završila sretno.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Svetac_1_1 06.07.2022.

    Da li tip zna da je otac Alisine kćerkice?

  • Ekscem 05.07.2022.

    UN nije u Bivšoj SFRJ obavio svoju zadaću.

  • Nabime 05.07.2022.

    sve je to ljepo ali bilo bi puno ljepse da su ti UN vojnici radili svoj poso pa da rata nije ni bilo, ne bi morali se sada osjecati griznju savjesti

Komentiraj...
Vidi sve komentare