To je to što me zanima!

UN: U Sirji je sigurno korišten sarin, ali ne znamo tko je kriv

Dokazi da je kemijsko oružje korišteno su uvjerljivi. Analiza prikupljenih uzoraka pokazala je da je korišten sarin, a aktiviran je uz pomoć rakete zemlja - zrak
Vidi originalni članak

UN-ovi istražitelji, koji su proveli istragu u Siriji, predstavili su u ponedjeljak izvještaj međunarodnoj javnosti.  

 'Dokazi da je kemijsko oružje korišteno su jasni i uvjerljivi. Analiza prikupljenih uzoraka pokazala je da je korišten sarin, a aktiviran je uz pomoć rakete zemlja - zrak' stoji u izvještaju UN-a. 

Već na prvoj stranici izvještaja, UN-ovi inspektori naglašavaju da je kemijsko oružje korišteno protiv civila u sukobu između pobunjenika i vojske Bašara al Asada, prenosi AP.   Međutim, UN nije dao odgovor na krucijalno pitanje, a to je: 'Tko stoji iza napada kemijskim oružjem?'.  

Idi na 24sata

Komentari 15

  • zagrebčanka 17.09.2013.

    www.youtube.com/watch?v=RzbPYnxgw0I

  • nikluk20 17.09.2013.

    kako neznate tko je? stručnjaci na temelju kratera i udara rakete znaju odakle je ispaljena raketa, njezinu putanju...očito je lik za to bio na godišnjem kad su ovi išli provjeravati...

  • MilosrdniAndjeo 16.09.2013.

    Pa kriv je Asad, tko bi drugi bio kriv. Sam je priznao jer je pristao predati to oružje. Zato mu je Putin spasio zadnjicu dogovorom sa Amerima o predaji tog oružja za masovna ubojstva. Long live USA & Shalom Israel!

Komentiraj...
Vidi sve komentare